Bakteri Fermantasyonuyla Üretilen Şişe Kapağı

Beyond Plastic, biyolojik olarak tamamen parçalanabilen ilk plastik şişe kapağını tanıtıyor. Bakteri fermantasyonu kullanılarak oluşturulan kapak bir biyopolimer olan polihidroksialkanoattan (PHA) yapılıyor. 

Yeni, çevre dostu kapak, tıpkı kullanılan petrol bazlı plastik kapaklar gibi görünüyor ve performans gösteriyor ancak dönüştürücü avantajlar da getiriyor: Şirkete göre, en hassas koşullarda bile geri dönüştürülebilir, kompost hale getirilebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir.

Beyond Plastic şişe kapağının sıfır mikroplastik içerdiği ve üç kullanım sonrası senaryonun hiçbirinde çevreye zarar vermediğini ifade ediyor.

Kuzey Denizi Vakfı’nın araştırmasına göre, okyanuslar dünya çapında tahminen 17 milyon şişe kapağını barındırıyor. Durumun aciliyettine ek olarak Newcastle Üniversitesi, ortalama bir kişinin yılda 250 gram mikroplastik yuttuğunu tahmin ediyor.

“Plastik şişe kapakları, kıyılarımızda bulunan en yaygın beş plastik kirletici arasında ikinci sırada yer alıyor.”

Beyond Plastic’in CTO’su Fred Pinczuk, “Plastik kirliliği sorununu doğrudan ele almamız gerektiğine inanıyoruz” diyor. “Plastik şişe kapakları, kıyılarımızda bulunan en yaygın beş plastik kirletici arasında ikinci sırada yer alıyor. Bu, neredeyse hiç geri dönüştürülmeyen ve geri dönüştürülmeyen bir plastiktir. çevreye atıldığı takdirde büyük zararlara neden olur. Beyond Plastic’teki misyonumuz, dünyanın ürettiği çok sayıda tek kullanımlık plastiği sürdürülebilir ambalaj çözümleriyle değiştirerek olumlu bir değişim yaratmaktır. Cevabın PHA olduğuna inanıyoruz; gezegenimiz için tehlikeli yan etkileri olmayan, geleneksel plastiklerin tüm performans özelliklerine sahip doğal bir alternatif.” ifadelerini kullandı.

Beyond Plastic, bu sürdürülebilir çözümü başarıya ulaştırmak için iki tamamlayıcı şirketle ortaklık kurdu: CJ Biomaterials ve Techlong International.

CJ Biomaterials Ticari Direktörü Max Senechal, “Bu oyunun kurallarını değiştiren şişe kapağının geliştirilmesinde Beyond Plastic ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz” diyor. “Geleneksel plastiklerin yerine devrim niteliğinde, çevre dostu çözümler sunmaya kararlıyız. Beyond Plastic ile olan bu işbirliği, plastik endüstrisinin mantıklı, sürdürülebilir teknolojiyle dönüştürülmesine yardımcı oluyor ve bunun ticari bir ürün üzerinde yaratacağı ilerici etki konusunda heyecan duyuyoruz.” dedi.

Techlong International, Inc. CEO’su Keith Boss şöyle açıklıyor: “PHA reçinesi sağlamak yeterli değil; malzemeyle geleneksel polimerleri çalıştırdığı gibi sorunsuz bir şekilde çalışacak şekilde uyarlanmış makineleri içeren tam anahtar teslim bir çözüm sunabilmeniz gerekir.” . “Buna paketli ve eksiksiz bir çözüm olarak yaklaşıyoruz. Beyond Plastic’e görevlerinde yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz ve ekipmanlarımızla PHA’yı gerçeğe dönüştürecek doğru değişiklikleri yapabildiklerini görmekten heyecan duyuyoruz. dünya pazarı için geçerli bir çözüm.”

Beyond Plastic CEO’su Lance Collins: “Onların yardımıyla, liderlikleriyle ve yenilikçilik becerileriyle plastik endüstrisinde devrim yaratmaya, işletmelerin olumlu bir etki yaratmasına yardımcı olmaya ve plastik kirliliğini önemli ölçüde azaltarak gelecek nesiller için daha temiz bir gezegen yaratmaya hazırız.” sözlerini kullandı.