Aksa Enerji’ye 343 MW’lık Lisans Verildi

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Aksa Enerji, yenilenebilir kaynaklardan depolamalı enerji santrali kurulumu için aldığı ön lisans kapasitesini 343 MW seviyesine yükselttiğini duyurdu. Şirket, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kurulması planlanan 4 ayrı enerji santrali projesiyle yenilenebilir enerji üretimine güçlü bir katkı yapmayı hedefliyor.

Aksa Enerji’nin bu adımı, sürdürülebilir enerji alanında Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri olarak konumunu güçlendiriyor. Yüksek kapasiteli projeleriyle, Türkiye’nin enerji dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlenecek olan Aksa Enerji, yenilenebilir enerji alanında büyüme ve sürdürülebilir geleceğe katkı sağlama vizyonunu sürdürüyor.

Aksa Enerji, Birçok Yerde Faaliyet Gösteriyor

Aksa Enerji, yüzde yüz bağlı ortağı Aksa Yenilenebilir Üretim A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirdiği başvurular sonucunda ön lisans hakkı kazandığı projeleri duyurdu. Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yapılan başvurular kapsamında Kırşehir’de 50 MW kapasiteli depolamalı güneş enerji santrali ve Afyonkarahisar’da 110,76 MW kapasiteli depolamalı rüzgâr enerji santrali kurulumu için ön lisans elde etti. Nisan ayı içinde ise Mersin’de 100,08 MW ve Manisa’da 82,16 MW kapasiteli depolamalı rüzgâr enerji santralleri için ön lisans aldığını açıklayan Aksa Enerji, Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri için toplamda 343 MW kapasitesine sahip oldu.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde kurulacak olan depolamalı rüzgâr ve güneş santralleri için alınan ön lisanslar hakkında Aksa Enerji yetkilileri bir açıklama yaptı. Şirketin temsilcileri, “Sürdürülebilir Yüksek Büyüme” stratejisi doğrultusunda enerji üretim portföyünde kaynak çeşitliliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, 2030 hedefleri doğrultusunda Türkiye ve yurt dışında gerçekleştirilen yenilenebilir enerji teknolojileri ve enerji dönüşümü odaklı projeleri yakından takip ettiklerini belirtti.