Adobe’nin Yeni AI Reklam Platformu: GenStudio

 Adobe, yeni yapay zeka destekli reklam oluşturma platformu GenStudio‘yu duyurdu. GenStudio yapay zeka araçlarının daha işlevsel kullanılmasını sağlıyor.

GenStudio, arka planlar oluşturabilen ve markanın genel tonuna uygunluğu sağlayan bir dizi yapay zeka destekli araç sunuyor. Kullanıcılar, marka kitlerine, metin rehberliğine ve önceden onaylanmış varlıklara erişebiliyorlar.

Platformun sunduğu araçlar sayesinde kullanıcılar, e-posta kampanyalarının yanı sıra Facebook, Instagram ve LinkedIn gibi sosyal medya platformları için hızla reklam oluşturabilirler. Ayrıca, GenStudio, hangi özelliklerin, oluşturulan varlıkların ve kampanyaların en iyi performansı gösterdiğini kullanıcılara gösterecek şekilde tasarlanmıştır.

Adobe’nin verdiği bilgilere göre, bu özellikler daha sonra diğer kampanyalar için yapay zeka yönlendirmeleri için temel oluşturabilir.

GenStudio’nun bu yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcılara açılması planlanıyor. Adobe, GenStudio kapsamında sabit bir fiyatlandırma ile ilerlemeyi düşünmüyor. Bunun yerine fiyat politikası şirketlere göre değişecek. 

Adobe, GenStudio’ya ek olarak müşteri deneyimi yönetim platformuna yapay zeka destekli bir sohbet botu ekledi. Adobe Experience Platform’un yapay zeka asistanı, Experience Cloud uygulamalarını kullanırken teknik sorulara yanıt verebilecek.