Sac Bükme Nasıl Yapılır ?

Büyük ölçekli inşaat sürecinde, genellikle borular gibi sac metal veya metal elemanların nasıl bükülebileceği sorusu ortaya çıkar. Küçük çaplı boruları bükmek için genellikle bir mengene kullanın. Geniş çaplı borular özel olarak tasarlanmış makinelerde bükülür. Ayrıca, inşaat sırasında sacın bükülmesinin gerekli olduğu durumlarda da kullanılırlar.

İnşaat sırasında bazen bir metal levhayı bükmek, örneğin boruları veya bir çatının sırtını yapmak gerekir.

Sac bükme makinesi kullanılarak büküldüğünde, kaynak yapısının mutlak güvenliğini garanti eden kaynak yapılmasına gerek yoktur. Sac bükme yarıçapı belirlendikten sonra, kalınlığı ve plastisitesini mutlaka dikkate alınız.

ESNEK SAC METAL HAKKINDA

Self-made bükme makinesi aşağıdakilerden oluşur:

Bir mengene sabitlenmiş olan sac metali bükmek ve iki köşeden ve kol kolundan basit bir adaptasyon uygulamak mümkündür.

  1. Çerçeve.
  2. Volan somunları.
  3. Bükme için sac.
  4. Basmak.
  5. Kelepçe.
  6. Kıvrım yumruk.

Sac metali ihtiyacınız olan şekle bükmek için belirli eylemleri gerçekleştirmelisiniz. Bükme makinesinin avantajı, malzemenin dayanıklılığı ve mukavemetinin önemli ölçüde azaltıldığı, örneğin kaynak bağlantılarının aksine, metal bütününü tutma kabiliyetidir.

Metal bükme işleminde, dış tabakaları gerilir ve iç tabakalar sıkıştırılır. Bükme makinesinin uygulanmasının sonucu, istenen açıda sac veya metal elemanın bükülmüş bir kısmıdır.

Bildiğiniz gibi, metal deformasyon meydana geldiğinde. Derecesi, çalışmak zorunda olduğunuz malzemenin kalınlığına bağlı olacaktır. Burada kavisli parçanın açısı ve metali bükebileceğiniz hız ile önemli bir rol oynar. Malzemenin plastisite derecesini dikkate almalıdır.

Sac metali bükmek için, malzemeye herhangi bir hasarın önlenebileceği özel ekipman gereklidir. Bu görevle başa çıkmaya karar verirseniz, yanlış eylemlerin çeşitli kusurlara yol açabileceği gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekir. Bükme metal sacın yanlış teknolojisi tüm bitmiş yapıya zarar verebilir. Bükme makinesi vasıtasıyla, herhangi bir kalınlığa sahip olan levhayı bükmek mümkündür.

Listogiba parçalarının adı.

Sac metal büküldüğünde, stres maksimum elastikiyetini aşmalıdır. Bükme makinesi vasıtasıyla bir yaprağın plastik deformasyonunu elde etmek mümkündür. Bitmiş tasarımın şekli değişmeyecek.

Özel bir bükme makinesini kullanarak bükme sacları arasında aşağıdakiler dahil olmak üzere bir dizi tartışılmaz avantaj bulunmaktadır:

  • bitmiş yapının yüksek mukavemeti;
  • kusursuz bir tasarım elde etme yeteneği;
  • katlama alanında korozyonun giderilmesi;
  • dikiş olmadan ihtiyacınız olan açıyı elde etme yeteneği.

Makinenin kullanımı ile sac bükme de sakıncaları vardır:

  • ekipmanın yüksek maliyeti;
  • işi kendiniz yapmak oldukça zahmetli bir süreçtir.

Bazı madencilerin varlığına rağmen, bir makine ile bükülmüş sac metal, yüksek kalitesi ile ayırt edilir. Kaynaklı bir dikiş tasarımından farklı olarak, pastan “korkmuyor”.İçindekiler tablosuna geri dön

SAC BÜKME TEKNOLOJİSİ

Şema ve bölümdeki sac bükme makinesinin detaylarının adı.

Metal bükme, ekipman kullanılarak manuel olarak gerçekleştirilir. Bu iş, güç kullanımını gerektirir. Pense ve çekiç gerekir. Küçük bir kalınlığa sahip bir sac metali bükmek için bir çekiç kullanabilirsiniz.

Metal bir levhayı bükmek için aşağıdaki malzemeler ve aletler gereklidir:

  • sac metal;
  • rulo;
  • pres (veya makaralı makineler);
  • mekanik hidrolik silindirler (sacın bir silindire şekillendirilmesi gerekiyorsa gereklidir).

Hidrolik veya elektrikle çalışan merdaneleri kullanarak borular üretilebilir. Genellikle, drenaj, metal çerçeveler, profiller, borular vb. Yapılırken ev yapımı sırasında bükme gereklidir. Sac metali kendi ellerinizle bükerek, ihtiyacınız olan çaptaki boruyu yapma olanağına sahipsiniz. Makineyi kullanarak, galvaniz kaplamalı bir malzemeye kolayca tasarlanan bir form verebilirsiniz.

Özel bir bükme makinesi satın almak sizin için uygun değilse ve yapım işi genellikle eğilmeyi gerektiriyorsa, talimatları kullanarak ekipmanı kendiniz yapabilirsiniz. Makine önceden hazırlanmış bir tahtadan yapılmış bir şablon kullanılarak gerçekleştirilir. Ancak, kavisli bir şekilde yapılmalıdır.

Manuel bükme, bir çekiç kullanılarak bir mengene ile gerçekleştirilir.

Gelecekteki bir ürünün katına karar verirken, boyutunu göz önünde bulundurun. Gelecekteki yapının sahip olacağı uzunluk, levha bükmenin yarıçapına göre hesaplanır. Boşlukları yaparken, dikdörtgen kıvrımlar için (yuvarlama gerekli değilse), malzemenin kalınlığının 0.5’i olan bükülme için kalan miktarlar kalır.

Bağımsız çalışmak, pirinç, alüminyum ve bakır gibi plastik metallerle en uygunudur. Kavisli parçanın olası yarıçapı ile ilgili olarak, tamamen bükme işleminin yapıldığı yanı sıra, metalin kendisinin kalitesine de bağlı olacaktır. Küçük bir eğrilik yarıçapına sahip ürünler için plastik malzemeler gereklidir.