Climeworks, Karbon Giderme Hizmetini Başlatıyor

Climeworks, şirketlere geniş karbon giderme çözümleri sunacak yeni bir hizmet olan Climeworks Solutions’ı duyurdu.

IPCC’nin 2022 raporuna göre, 1.5°C’lik ısınmayı sınırlama senaryoları için milyarlarca ton CO2 giderme gerekiyor. Climeworks, artan talep ve ölçeklendirme ihtiyacına cevap vermek için doğrudan hava yakalamanın ötesine geçiyor. Yeni hizmet, şirketlerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunacak.

Şirketin açıklamasına göre DAC tabanlı temizlemenin ötesine geçme kararı, müşterilerin artan taleplerine ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için karbon giderme endüstrisinin her türlü sorununu ölçeklendirme ihtiyacına yanıt olarak geldiğini belirtti.

CEO Christoph Gebald, “Climeworks’te doğrudan hava yakalama yoluyla kalıcı karbon giderme konusunda 15 yıllık deneyime sahibiz. Gerçek hayattaki operasyonel deneyimlerden ve teknolojideki kapsamlı Ar-Ge’den kaynaklanan derin içgörülere sahibiz. Bu nedenle, sınıfının en iyisini neyin belirlediğini biliyoruz. Bu nedenle pazarda karbon gidermeye yönelik artan talebi karşılamak için benzersiz bir konumdayız. Analistlere göre 2050 yılında trilyon dolarlık bir potansiyele sahip olan bir pazar. Şu ana kadar pazar, erken benimseyenlerin hakimiyetindeydi. Artık yeni bir şirket dalgasının alıcı olarak girdiğini görüyoruz ve onlara bireysel ihtiyaçlarına göre hizmet verebiliyoruz.” sözlerini kullandı.

Yeni hizmet, Climeworks tarafından bir araya getirilen, tedarik edilen ve yönetilen, şirketlerin stratejik önceliklerine, zamanlamasına, kalitesine ve bütçesine uygun kaliteli çözüm paketleri sağlayacak. DAC’a ek olarak portföyler, ağaçlandırma ve yeniden ağaçlandırma, biyokömür, karbon yakalama ve depolama ile biyoenerji ve gelişmiş hava koşullarına dayanıklılık gibi karbon giderme çözümlerini barındırabilir. Climeworks ayrıca çözümleri titizlikle inceleyecek ve üçüncü taraflarca doğrulanmasını sağlayarak güvence verecek.

Climeworks Solutions Başkan Yardımcısı Adrian Siegrist şunları söyledi: “Müşterilerle bugün bulundukları yerde buluşuyoruz. Bazıları stratejilerinde son derece ileri düzeydedir ancak yüksek kaliteli çözümler için pazarı taramak için sınırlı kaynaklara sahiptir. Diğerleri ise kaçınma dengelemelerinden uzaklaşma ihtiyacının farkındadır ancak sınırlı bütçelerle yolculuğun başındadırlar. Tüm bu ihtiyaçları karşılayabilir ve ödeme güçlerini karşılayabiliriz.”

Climeworks, İsviçreli lüks saat üreticisi Breitling’in Climeworks Solutions’ın ilk müşterisi olduğunu duyurdu ve şirketler, geliştirilmiş hava koşullarına ek olarak Climeworks’ün DAC teknolojisini içeren bir portföyle 12 yıllık bir anlaşma imzaladı.