Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Yatırımı Yaptı

Yıldız Holding, enerji verimliliği odaklı projelerine bir yenisini daha ekledi. Yapılan anlaşma ile Yıldız Holding’e bağlı Aytaç Gıda ve Chint Group’un iştiraki Astronergy, Çankırı’da Yap-İşlet modeliyle gerçekleştirilecek olan 6 MWp gücündeki arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini hayata geçirecek. Proje için gerekli olan anlaşmaların imzaları atıldı.

Yapılan açıklamaya göre, 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde “net sıfır” karbon emisyonu hedefine yönelik karbonsuzlaşma çabalarını sürdüren Yıldız Holding, yeşil dönüşüm kapsamında enerji verimliliği projelerine bir yenisini daha ekledi.

30 yıl önce Avrupa’nın en büyük entegre et tesislerinden biri olarak Çankırı Çerkeş’te kurulan ve 2013 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan Aytaç Gıda, geniş ürün yelpazesiyle büyük bir tüketici kitlesine ulaşmaktadır. Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriği kullanarak enerji tüketimini artıracak olan Aytaç Gıda, Yıldız Holding’in “Bu Dünya Bizim” yaklaşımı doğrultusunda sürdürülebilirlik çalışmalarını yürütmektedir.

Sürdürülebilirlik çabaları kapsamında, enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına odaklanan Aytaç Gıda, Chint Group’un iştiraki Astronergy ile iş birliği yaparak Çankırı Çerkeş’teki fabrikasında kurulacak olan 6 MWp gücündeki arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali projesi için anlaşma sağlamıştır.

Yıldız Holding’in Çamlıca’daki kampüsünde düzenlenen imza Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, Aytaç Gıda Murahhas Azası ve Genel Müdürü Erhan Çetin, Chint Group Yönetim Kurulu Başkanı Cunhui Nan, Uluslararası Yatırım Direktörü Sean Xu ve Chint-Astronergy Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Kaya’da yer aldı.

“Tüm ekosistemimiz ile birlikte dönüşmek hedefiyle yeşil enerji yatırımlarımıza hız verdik”

İmza töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, Yap-İşlet iş modeliyle hayata geçirilecek olan Güneş Enerjisi Santrali projesinin yaklaşık 9 ay içinde tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Tütüncü, “2050 yılında tüm değer zincirimizde net sıfır karbon emisyonu hedefimiz doğrultusunda karbonsuzlaşma yolculuğumuza devam ediyoruz,” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu Dünya Bizim” yaklaşımıyla gerçekleştirdiğimiz enerji verimliliği uygulamaları sayesinde, yeşil dönüşüm yolculuğumuza hız kazandırdık. Tüm ekosistemimizle birlikte dönüşme hedefimizle, Yıldız Holding olarak taahhütlerimizi somut aksiyonlarımızla destekliyoruz. Bugün imzalanan anlaşma ile Aytaç Gıda’nın Çankırı’daki fabrika arazisinde 6 MWp kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kurulumu gerçekleşecek. Bu sayede fabrikanın elektrik ihtiyacının tamamı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Yıldız Holding’in yenilenebilir enerji alanındaki yatırımları, diğer tüm şirketlerimizde de hız kesmeden devam edecek.”

“Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefimize doğru ilerliyoruz”

Aytaç Gıda Murahhas Azası ve Genel Müdürü Erhan Çetin ise, “Zengin ürün yelpazemizle ürünlerimizi geniş bir tüketici kitlesiyle buluştururken sorumlu üretime çok önem veriyoruz. Yenilenebilir enerjiyi kullanarak tüm elektrik ihtiyacını kendi karşılayan şirket olma hedefimiz doğrultusunda da bu yatırımı çok değerli buluyorum. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefimizle enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.