Suzuki, Avrupa’da 2050’de Karbon Nötr Olmayı Hedefliyor

Japon otomotiv üreticisi Suzuki, Japonya ve Avrupa’da 2050’ye kadar, Hindistan’da ise 2070’e kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

2030 mali yılı için büyüme stratejisini açıklayan Suzuki, bu strateji doğrultusunda çevreci bir yaklaşım sergileyerek karbon nötr çalışmalarını başlattı. Şirket, müşterilerinin seçeneklerini genişletme ve her bölgenin ihtiyaçlarını karşılayan ürün ve hizmetler sunma yaklaşımıyla, her bölge için karbon nötr hedeflerine ulaşmak için çaba göstermeye devam edecek. 2023 mali yılı ile Japonya’da yüzde yüz elektrikli araç modellerini pazara sunmayı amaçlayan Suzuki, 2030 mali yılına kadar 6 farklı kompakt SUV ile mini araç tanıtacak. Mini ve kompakt araçlar için de yeni hibrit araçlar geliştirerek yüzde yüz elektrikli araçlar ile çeşitlilik sunacak. Suzuki, kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesi sağlamak üzere, sadece yüzde yüz elektrikli araçlar sunmakla kalmayacak, aynı zamanda CNG, biyogaz ve etanol karışımı yakıt kullanan karbon nötr içten yanmalı motorlu araçlar da sunacak.

Şirket, Hamamatsu Fabrikası’nda, güneş enerjisi üretim tesislerinin genişletilmesi de dahil olmak üzere enerji kullanımının azaltılması ve yenilenebilir enerjiye dönüştürülmesiyle, 2027 mali yılında, daha önce planlanan 2030 mali yılından önce karbon nötr olmayı hedefliyor. Ayrıca Suzuki, Hamamatsu Fabrikası’nda elde ettiği bilgi birikimini diğer fabrikalarda kullanarak, 2035 mali yılında tüm fabrikalarda karbon nötr olmak için girişimde bulunacak.