Mercedes-Benz, Otomobillerinde Hibrit Çalışma İnovasyonunu Sürdürüyor

Mercedes-Benz, 2024 model E-Serisi için Amerikalı çok uluslu bir ağ teknoloji şirketi olan Cisco ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği sayesinde sürücüler, araçlarına hibrit çalışma modelini taşıyabilecek.

Alman otomobil devi Mercedes-Benz, geçtiğimiz günlerde E-Serisi’nin iç tasarımını otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Birçok özelliği bulunan E-Serisi’nin en dikkat çeken özelliği ise kendini teknolojik unsurlarla donatması oldu. 3 ekrana sahip iç mekân, kullanıcıya ofis ortamı sunuyor.

Günümüzde hibrit çalışma modeli, şirketler tarafından benimsenmiş ve uygulamaya dönüşmüş durumda. Çalışanlara diledikleri yerden işini yapma şansı tanıyan bu iş modeli, ileride de hayatımızın merkezine oturacak gibi görünüyor. Bu durumu fark eden Mercedes-Benz de yeni otomobil serisine teknolojiyi entegre etmeyi tercih etti. Mercedes-Benz kullanıcıları, arama ve toplantılarını Meetings üzerinden gerçekleştirebilecek. Webex Suite’in bir parçası olarak sunulan güvenilir ve kesintisiz bağlantı özelliği, sürücülerin işlerini sorunsuz bir şekilde sürdürmelerini sağlayacak. Webex’in tescilli sesli zekâ teknolojisi de gürültü özelliğini devreye alarak sürücüler için bu deneyimi kaliteli bir hale getirecek. Araçta yer alan yerleşik bağlantılar ile de sürücüler toplantıya katılmak için telefona ihtiyaç duymayacak.

Mercedes-Benz’in E-Serisi, sürücüye hibrit çalışma modeliyle araçta ofis konforu sunuyor.

Otomobil hareket halindeyken toplantılar ve çağrılar yalnızca sesli olarak gerçekleşecek. Park haline geçtiğinde ise Webex’in görüntülü toplantılar ve yapay zekâ özelliği kullanılacak. Bir teknoloji merkezi konumuna geçen bu otomobil serisi, kullanıcılar için mobil ofise dönüşecek.

Cisco Güvenlik ve İş birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jeetu Patel,Hibrit çalışma, ofiste, evde, arabada veya bunların arasında herhangi bir yerde, nerede yaptığınıza değil, yaptığınız işe odaklanır. Mobil ofis, yalnızca Cisco’nun sağlayabileceği güvenilir ve güvenli iş birliği teknolojisi olmadan ilerleyemez. Otomotiv lüksünde lider olan Mercedes-Benz ile kurulan bu ortaklık, hibrit iş gücünün talep ettiği esnekliği sağlamada ileriye doğru atılmış büyük bir adımı işaret ediyor.” açıklamasında bulundu.

Webex teknolojisini keşfetmek için videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Aj100uP9QGc&t=17s
author avatar
Hatice Çam
Editör