Petrol Ofisi’ne “Düşük Karbon Kahramanı” Ödülü


Petrol Ofisi Grubu, çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilir üretim yaklaşımıyla öne çıkarak, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından verilen “Düşük Karbon Kahramanı” ödülüne layık görüldü.

8. İstanbul Karbon Zirvesi‘nde, İstanbul Teknik Üniversitesi‘nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, çevre dostu uygulamaları ile sera gazı salımlarını azaltarak Türkiye’nin iklim krizine karşı daha dayanıklı hale gelmesine katkıda bulunan kuruluşlar ödüllendirildi. Petrol Ofisi de düşük karbon ayak iziyle çevreye duyarlı bir şekilde üretim ve tüketim sağladığı Maxima motor yağı ürünlerinin yenilikçi ambalajı sayesinde “Düşük Karbon Kahramanı” ödülüne layık görüldü.

Şirket, net sıfır karbon emisyonu stratejisi doğrultusunda POTEM‘de geliştirdiği Adaptech motor yağı teknolojisi ile Maxima ürünlerinin yeni ambalajında yer verdiği enerji ve sera gazı tasarrufu sağlayarak sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Bu teknoloji, her koşula uyum sağlayarak motoru koruyor.

Petrol Ofisi Grubu Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Bugünden Yarına Hazır” vizyonu doğrultusunda teknolojiyi merkeze alan, tüketicinin değişen ve gelişen taleplerine odaklanan ürün yelpazesi geliştirmeye önem verdiklerini ifade etti. Gürsu, “Teknoloji merkezimiz POTEM’de sürdürülebilirlik odağında yaptığımız geliştirmelerde ürünlerimizin çevreye etkisini dikkate alıyoruz. Bu kapsamda Maxima motor yağlarımızı Adaptech teknolojisi ile yenilerken uzman endüstriyel tasarım ekibimiz tarafından özel olarak geliştirilen yeni Maxima ambalajında da yüzde 25 oranında plastik geri dönüşüm malzeme kullandık. Bu sayede bu ürünlerimizin üretiminde önemli miktarda petrol, enerji, atık depolama ve sera gazı kazanımı elde ediyoruz. Ambalajımızın çevreye olumlu etkisini tescil eden böylesi önemli bir ödülün sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Maxima motor yağlarımızı kullananlar sadece her türlü yol ve iklim koşuluna, farklı sürüş stillerine yüzde 100 adapte olan bir ürün kullanmakla kalmayacak aynı zamanda çevre dostu ambalajı sayesinde iyileştirilmiş bir kullanım deneyimi yaşarken çevrenin sürdürülebilirliğini de destek olacak.” dedi.