Sürdürülebilirlik ve Performansın Buluşması: Microsoft’un Yenilikçi Xbox Oyun Kumandası

Microsoft, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık oluşturmak amacıyla geri dönüştürülmüş plastik atıklardan üretilen sürdürülebilir Xbox oyun kumandasını piyasaya sürdü.

Xbox Remix Special Edition adlı kontrol cihazı, plastik su sürahileri, otomobil far kapakları ve eski CD’lerin geri dönüştürülmesiyle üretilen plastiğin kullanımıyla üretildi. Ürünün üçte biri Xbox One serisinden kalma oyun kumandası parçalarından oluşuyor.

Günümüzde, bilgisayarlardan cep telefonlarına, oyun konsollarından televizyon ve beyaz eşyalara kadar her yıl 50 milyon tonu aşkın elektronik atık üretiliyor. Oyun donanımı üretimi, bakır, nikel, altın ve çinko gibi madenlerden çıkarılan mineralleri kullanması nedeniyle çevresel etkisi en yüksek endüstrilerden biri olarak görülüyor. Bu nedenle, Microsoft’un eski oyun konsollarını geri dönüştürerek yeniden üretme kararı oldukça yerinde bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Xbox Remix Special Edition, eski oyun kumandalarından far kapaklarına kadar çeşitli plastik parçaların yeniden öğütülmesi ve yeşil reçine ile kaplanmasıyla elde edilen ham maddelerden üretiliyor. Kontrol cihazının görsel tasarımı, Kuzeybatı Pasifik ormanlarındaki liken türünden esinlenilerek patchwork görünümünde tasarlandı. Kontrol cihazının ön yüzü yeşil ve toprak tonlarında, arka kasası ise koyu mavi renkte.

Xbox Remix Special Edition, diğer oyun kumandaları ile aynı işlevselliğe sahip. Ayrıca, tek kullanımlık pilleri azaltmak için 30 saate kadar pil ömrü sunan ve dört saatte tamamen dolan şarj edilebilir bir pil takımı içeriyor. Ürünün satış fiyatı ise 85 dolar olarak belirlendi ve tüm dünyada aynı anda satışa sunuldu.