KOSGEB’den Yalın Dönüşüm Desteği Uygulamaya Konuldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak geliştirilen KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulamaya konuldu.

KOSGEB tarafından sunulan Yalın Dönüşüm Desteği sayesinde, Türkiye imalat sanayinde verimlilik artışını yalın dönüşüm yöntemiyle desteklemeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Sürdürülebilir büyümenin anahtarı olan verimliliği, ülke genelinde yayarak işletmelerimizin gelişimine rehberlik edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Mehmet Fatih Kacır

KOSGEB’de Yalın Üretim

Tedarikçi, müşteri ve iç değişkenliğini aynı anda azaltarak israfı ortadan kaldıran yalın üretim yaklaşımı, işletmelerin verimlilik odaklı gelişimlerini sağlayarak rekabet güçlerini artırmayı hedefliyor. KOSGEB, Yalın Dönüşüm Desteği programıyla ilgili bilgi vermek ve Model Fabrikalar’da gerçekleştirilen yalın dönüşüm uygulamalarını tanıtmak amacıyla toplam 30 adet KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı düzenleyecek, bu toplantılar 26 ilde gerçekleştirilecek.

Toplantıların ilki Konya (08 Ağustos), Karaman (08 Ağustos), Kayseri (10 Ağustos), Ankara (14 Ağustos) ve İstanbul (17 Ağustos) illerinde gerçekleştirilecek. Toplantı takvimleri belirlendikçe duyurulacak. Bu bilgilendirme toplantıları, imalat işletmeleri başta olmak üzere herkesin katılımına açık.

Toplantılar açılış konuşmalarıyla başlayacak ve Model Fabrikalardaki yalın dönüşüm uygulamaları hakkında bilgilendirme ile devam edecek. Toplantıların ikinci bölümünde, KOSGEB uzmanları tarafından Yalın Dönüşüm Desteği ve KOBİ Bilgi Sistemi sunumu gerçekleştirilecek ve destek programıyla ilgili sorular cevaplandırılacak.

KOBİ’lere Destek Yolda

KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı çerçevesinde, Yalın Dönüşüm Desteği adı altında sunulan destek ile KOBİ’ler, Yalın Dönüşüm Danışmanları veya Model Fabrikalardan alınan hizmetlere destek sağlanacak. KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği, iki aşamada uygulanmakta.

Bu destek kapsamında, “Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi Hizmeti” Model Fabrikalar veya Yalın Dönüşüm Danışmanları tarafından sunulacakken, “Model Fabrika Eğitim-Danışmanlık Hizmeti” ve “Model Fabrika Öğren-Dönüş Programı Hizmeti” ise Model Fabrikalar tarafından sağlanacak.