Goodyear ve Gatik “Otonom Araç Güvenliği” İçin İş Birliği Yaptı

Goodyear ve Gatik, otonom araç güvenliği konusunda iş birliği yapma kararı aldı. İki şirket arasında gerçekleşen bu stratejik ortaklık, otonom taşımacılık teknolojisinin güvenilirliği ve etkinliği üzerinde odaklanacak.

Goodyear Tire & Rubber Company, otonom orta mesafe B2B lojistik şirketi Gatik ile iş birliği yaparak lastik zekası teknolojisinin otonom sürüş sistemine entegrasyonunda başarılı bir çalışma gerçekleştirdi. Otonom filosunda kapalı kasa kamyonlara sahip olan Gatik, otonom araçların (AV) güvenliğini, doğruluğunu ve genel performansını artırmak adına önemli adımlar attı.

Gatik’in filosunda kullanılan Goodyear Endurance RSA lastiklerinde, kapsamlı lastik bilgi toplama çözümü olan “Goodyear SightLine” teknolojisi devreye alındı. Bu sayede Gatik, verimli filo operasyonlarının güvenliğini ve genel doğruluğunu artırırken, teslimat süresi ve güvenilirliği de artmış oldu. Gatik, akıllı lastik çözümünü bu yıl ABD ve Kanada’daki otonom filosunun önemli bir bölümüne uygulamayı planlıyor.

İki firma, Goodyear’ın San Angelo, Teksas’taki test sahasında sürekli ve detaylı testler gerçekleştirmek amacıyla bir ortaklık kurdu. Bu iş birliği, Gatik’in otonom araçlarının trafik ışıkları, yol işaretleri, kaçınma manevraları ve çarpışmalardan kaçınma gibi yaygın ve olağandışı yol senaryoları için güvenli ve trafiğe kapalı bir ortamda kapsamlı testler yapmasını sağlıyor. Ayrıca Goodyear ve Gatik, Goodyear’ın gelişmiş tahmini yol durumu izleme çözümünü Gatik’in otonom sürüş sistemine entegre etme konusunda gelecek planları yapıyor.

Goodyear ile Gatik’in İş Birliği Otonomda Yeni Bir Adım

Açıklamada görüşleri paylaşılan Goodyear Küresel Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı Chris Helsel, aracın yolla tek temas noktası olan lastiklerin, aracın sürücü gibi tepki vermesinde önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Helsel, “Gatik, otonom teknoloji alanında devrim yaratıyor. Biz de akıllı lastik verileri aracılığıyla gerçek zamanlı bilgiler sağlayarak, Gatik’in otonom sürüş sisteminin daha da güvenli, güvenilir ve verimli olmasını destekleyebiliyoruz.” dedi.

Goodyear SightLine teknolojisinin Gatik’in otonom filosuna entegrasyonunun sektörde bir ilk olduğunu belirten Gatik Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Gautam Narang ise aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Akıllı lastik teknolojisinden elde edilen gerçek zamanlı veriler, sadece otonom araçlarımızın güvenliğini ve öngörülebilirliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda operasyonlarımız süresince yüksek düzeyde verimlilik, güvenilirlik ve teslimat süresini korumamızı sağlıyor. Goodyear ile ortaklığımız, Gatik’in otonom teknolojisindeki liderliğini ilerletmede bir başka adım. B2B orta mesafe lojistiğinin gerçek avantajlarının pazara sunulmasını sağlama konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor.”