Aselsan ve Havelsan’dan Dev İş Birliği!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, ASELSAN ve HAVELSAN arasında iş paylaşımı mutabakatı imzalandı.

İmzalanan mutabakat çerçevesinde, firmaların belirli alanlara odaklanması ve yatırım tekrarlarının önlenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, firmalar arasında ortak çalışma kültürünün oluşturulması planlanan bu mutabakatta, firmaların geliştirdiği ürünlerin niteliğinin de artırılması amaçlanmaktadır.

Eksik Yönler Tamamlanacak

İmza töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Yeni dönemde özellikle gelişimi kendi içimizdeki rekabetin ötesine taşımamız gerektiğini ve ekosistemdeki yetenek, potansiyel, performans, kapasite gibi unsurların şirketler tarafından birbirlerini tamamlayacak şekilde yol haritalarını belirleme zorunluluğunun oluştuğunu ifade etmiştim. Bize düşen de Savunma Sanayii Başkanlığı olarak bu anlayışla koordinasyonu sürdürmek; firmalarımızın alt yapı, insan kıymeti ve tüm yetkinliklerini koordine ederek, burada şirketlerin birbirlerini tamamlamaya yönelik oluşturdukları iş birliklerini desteklemek, gayretimizin devam edeceği yönündeydi. Bugün mutabakat zaptını imzalayarak, şirketlerimiz arasında yeni bir sinerjinin oluşacağına yürekten inanıyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“İştirakler Koordinasyon Kurulu Kuracağız”

İştirakler Koordinasyon Kurulu’nun kurulacağını duyuran Görgün, “Tüm şirketler; Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonunda ve sorumluluğunda olan vakıf şirketleri ile bize bağlı iştiraklerden oluşmaktadır. Bu bağlamda, bir İştirakler Koordinasyon Kurulu oluşturacağız. Bu kurulda, şirketlerimizin üst düzey yöneticileri yer alacak. Kurul, sadece kendi şirketleriyle değil, bu şirketlere bağlı tüm ortaklıkları ve iştirakleri kapsayacak şekilde faaliyet gösterecektir. Yeni projeler, iş ilişkileri, iştirakler ve öz kaynak yatırımları gibi konular da bu kurul tarafından değerlendirilecektir. Bu sayede, ekosistemimizi daha koordineli ve verimli bir şekilde yönetme adımını atmış olacağız. Bu bilgiyi de sizlerle paylaşmak istedim” şeklinde konuştu.

“Küresel Ligde Oynamak Üzere Bir Sıçramanın Eşiğindeyiz”

Savunma sanayi alanında özellikle son 10 yılda büyük gelişmelerin yaşandığını vurgulayan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Artık küresel çapta başarı hikayelerini yazmaya başladık. Şu anda küresel arenada rekabet edebilmek için bir sıçramanın eşiğindeyiz. Odak noktamız, dünya liginde iddialı ürünler geliştirmek ve bunlar için teknolojide öncü olmaya büyük önem vermektir. Bu, temel stratejilerimizden biridir” şeklinde konuştu.