Matriks, Kadın Yazılımcılara Eğitim Veriyor

Matriks, sektöre yeni kadın yazılımcılar kazandırmak amacıyla “Android Yazılımcı Meslek Edindirme” programını başlattı.

Deprem bölgesinden kadınların da dahil olduğu 50 kadın aday, başarıyla geçtikleri kodlama testi ve mülakat aşamalarının ardından program kapsamında eğitimlere başladı.

Matriks, depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden veya bu illerdeki üniversitelerde okuyan/mezun olan kadınları yazılım sektörüne kazandırmayı hedefleyen “Android Yazılımcı Meslek Edindirme” programını başlattı. Programa toplamda 425 başvuru geldi ve deprem bölgesinden gelen başvurular önceliklendirildi. Mülakat süreçlerinden sonra seçilen 50 kadın aday, 27 Temmuz Perşembe günü Up School tarafından düzenlenen ‘101’ seansında programın içeriği hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda Matriks yöneticileriyle tanışma fırsatı buldu.

Matriks, eğitimi ile kadın istihdamına katkı sağlıyor

Şirket, “Kadın Android Yazılımcı Meslek Edindirme” programıyla kadınlara teknik bilgi ve özgüven kazandırarak kariyerlerine başlama fırsatı sunmayı amaçlıyor. Bu eğitim programı ise teknolojide rol model kadınlar yetiştirmeyi hedefleyen eğitim teknolojisi girişimi Up School tarafından yürütülecek. 

Program kapsamında, katılımcılara 30 saatlik özgüven eğitimi ve 100 saatlik teknik eğitim verilecek. Teknik eğitimler, 40 saatlik canlı eğitim, 24 saatlik asistan desteği ve 36 saatlik on-demand videolardan oluşacak. Aynı zamanda Matriks’in deneyimli Mobil Gelişme ekibi, program boyunca katılımcılara mentorluk desteği sağlayarak onları daha yakından tanıyacak ve geri bildirimler alacak.

Bununla birlikte programda öğrencilerin motivasyonunu artıracak ve networklerini geliştirecek sektörden uzman konuşmacıların da katılacağı tecrübe aktarım buluşmaları düzenlenecek. Programı başarıyla tamamlayan kadınlar, Matriks’te ve Up School’un kariyer havuzunda yer alarak yazılım sektöründe çalışma fırsatı elde edecekler.