Karsan, Japonya’nın Toplu Ulaşımını Dönüştürüyor

Karsan Üst Yöneticisi Okan Baş, “Avrupa’daki başarılarımız ve Kuzey Amerika pazarında hızla genişlettiğimiz araç parkına şimdi de Japonya pazarını dahil ediyoruz” şeklinde değiştirilebilir.

Şirket açıklamasına göre, Japonya pazarına Nisan 2023’te Altech firmasıyla gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmasının ardından giriş yapan Karsan, e-JEST modelinin Japonya tanıtımını gerçekleştirdi. Bu adımıyla birlikte Karsan, Japonya pazarına giriş yaparak aynı zamanda Japonya’nın ilk Avrupalı elektrikli otobüs markası oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, şirketin hızla büyümeye devam ettiğini belirterek, ‘İsmi otomobil kavramıyla birlikte anılan bir ülkede, Türk markası olarak yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Avrupa’daki başarılarımız ve Kuzey Amerika pazarında genişlettiğimiz araç parkımıza, şimdi de Japonya pazarını ekliyoruz.’ ifadesini kullandı.

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde’ olma vizyonlarıyla dünyada toplu ulaşımı dönüştürdüklerini aktaran Baş, şunları kaydetti:

‘Bu dönüşüme, 2018 yılı sonunda 6 metrelik elektrikli minibüs e-JEST ile başlamıştık. Bizim için ilkleri temsil eden Karsan e-JEST artık Japonya halkını da güvenli ve çevreci şekilde taşımaya hazır. Japonya’da tanıttığımız e-JEST, Karsan’ın ilk sağdan direksiyonlu aracı. Fransa’dan Romanya’ya, İtalya’dan Portekiz’e, Lüksemburg’tan İspanya’ya kadar Avrupa’nın dört bir yanında yüzlerce elektrikli modelimiz hizmet veriyor. Bu yılı 22 ülkede 1000 adet elektrikli araca ulaşarak kapamayı bekliyoruz.

BMW elektrik altyapısına sahip Karsan e-JEST 210 kilometre menzile sahip

Elektrikli şehir minibüsü Karsan e-JEST, markanın elektrik dönüşümünde lider model olarak öne çıkıyor. 22 kişilik yolcu kapasitesine sahip olmasına rağmen kompakt boyutlara sahip olan e-JEST, gücünü BMW’nin 135 kW’lık elektrik motorundan alıyor. Aracın 88 kWh batarya kapasitesi ile 210 kilometreye kadar menzile sahip olması, hızlı şarj ile 1 saatte ve ev tipi gece şarjı ile 4 saatte şarj olabilmesi dikkat çekiyor.

Ayrıca, enerji geri kazanımını sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. Yüksek manevra kabiliyeti, geniş iç mekanı, dinamik tasarımı ve rakiplerini geride bırakan tırmanma performansıyla öne çıkan Karsan e-JEST, sessiz yolculuklarıyla geleceğe ışık tutuyor. Araç kontrol sistemlerinin bulunduğu 10,1 inçlik dokunmatik ekran, tamamen dijital gösterge paneli, USB çıkışları ve talebe bağlı olarak Wi-Fi uyumlu altyapıya sahip olan Karsan e-JEST’in sağdan direksiyonlu versiyonu, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemiyle yolcularına binek araç konforu sunuyor.

e-JEST, ESP’den Hillholder’a kadar birçok aktif ve pasif güvenlik sürüş özelliğini bir arada sunarak Avrupa ve Kuzey Amerika’nın ardından şimdi de Japonya’da elektriklendirme trendine öncülük ediyor.