Vodafone Teknolojide Kadın Derneği’nin Projesine Destek Oldu

Vodafone, “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Lider Kadın” projesinin destekçileri arasına katıldı. Şirket, projeye katılan öğrencilere mentörlük desteği sağlayacak ve öğrencilerin eğitim sürecindeki performansını takip edecek.

Vodafone, Teknolojide Kadın Derneği’nin düzenlediği ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Lider Kadın’ projesinin destekçileri arasına katıldı. Şirket, projeye katılan öğrencilere mentörlük desteği sağlayacak ve öğrencilerin eğitim sürecindeki performansını takip edecek.

Vodafone’nun açıklamasına göre, şirket, çeşitlilik ve dahiliyet politikası doğrultusunda kadın istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor. Programdan mezun olan öğrencilere Vodafone’da kariyer başlatma fırsatı da sunulacak.

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Lider Kadın’ projesi, teknoloji sektöründe sayıca az, motivasyonu düşük kadınları uzmanlaştırmayı ve sektördeki kadın sayısını artırmayı hedefliyor. Bu amaca ulaşmak için kadınlara teknoloji alanında eğitim verilerek istihdama kazandırılacak ve Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunulacak.

STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında son sınıf öğrencileri, yeni mezunlar veya yüksek lisans eğitimine devam eden öğrenciler, programa katılabiliyor. Programa dahil olan yetenekli öğrenciler, projeye katılan şirketlerle eşleştirilerek program boyunca bu şirketler tarafından destekleniyor.

Eğitim sonrasında öğrenciler, Teknolojide Kadın Derneği destekli bir sertifikasyon ve istihdam sürecine katılıyorlar. Projede yüzde 80 kadın ve yüzde 20 erkek kotası bulunuyor ve toplamda teknoloji alanında uzmanlaşmış 100 kadın ve 25 erkek mezun verilmesi hedefleniyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler’in açıklamasında, çeşitlilik, dahiliyet ve hakkaniyetin Vodafone kültürünün önemli bir parçasını oluşturduğu belirtilerek, bu alanda öncelik belirlerken hem çalışanları hem de toplumu gözettikleri vurgulanmıştır.

Güler, odak noktalarından birinin de kadınların ve kız çocuklarının istihdamda eşit ve hakkaniyetli bir yer edinmesi olduğuna işaret ederek, şunları aktardı:

‘Öncelikli hedeflerimiz arasında eşit cinsiyet temsili ve kadın dostu kariyer hayatı bulunuyor. Bunun yanı sıra organizasyon olarak hedeflerimize yürürken bu kültürü herkesin derinden hissetmesi ve sahiplenmesi bizim için önem arz ediyor. Seviye, cinsiyet ve fonksiyon fark etmeksizin tüm kadın ve erkek çalışanlarımızla hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Destek verdiğimiz ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Lider Kadın’ projesiyle teknoloji sektöründe kadın istihdamını artırmayı ve kadınlara global bir teknoloji firmasında kariyer fırsatı sunabilmeyi hedefliyoruz.’