İş Bankası, “Kadının Güçlenmesi Bildirgesi”ni Yayımladı

İş Bankası tarafından yayımlanan Kadının Güçlenmesi Bildirgesi, kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman destek sağlayacağını bildiriyor.

Bildirge kapsamın kadın girişimcilere yönelik programlar, kadınlara kullandırılan mikro krediler, kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olduğu şirketlerin finansmanı yoluyla kadın işletmecilere desteği sağlanacak. Bankadan yapılan açıklamaya göre bildirgede, kadınların iş hayatında daha aktif rol alması, eşit haklara sahip olması, finansal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, pazarlama faaliyetlerinde ayrımcılığın ve örtük önyargıların engellenmesi, değer zincirindeki tüm paydaşlarını gözeten ve pozitif etki yaratan uygulamalar geliştirilmesi gibi konular yer alıyor.

İş Bankası, 2020 yılında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri‘ni imzalamış ve 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi‘nde yer almıştı. Kadın çalışmaları alanındaki çalışmalarını geliştiren banka, kadınların ekonomik zorlukları aşmalarını ve iktisadi yaşamda daha aktif olmalarına katkı sağlıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı stratejilerin oluşturulmasının önemini vurgulayan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Deprem felaketlerinin acılarını hep beraber ele ele vererek, dayanışma içinde saracağız. Ülkemiz genelinde kadınlara yönelik 5 yılda sağlamayı taahhüt ettiğimiz 100 milyar TL tutarındaki desteğimizin, deprem bölgesindeki kadınlara katkı sağlayacak ölçüde geniş kapsamlı olduğuna inanıyorum. Bu sayede afetten etkilenen kadınların hayatlarına dokunmuş, bölgede yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmuş olacağız. Toplumdaki yerinin güçlenmesinin ve iş hayatına katılımının sürdürülebilir kalkınmanın gerekliliklerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bankamızın kadın-erkek eşitliği konusundaki anlayışını ortaya koyan Kadının Güçlenmesi Bildirgesi ile finansal katkının ötesinde istihdam ve toplumsal gelişim alanında pozitif sosyal etki yaratmayı amaçlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.