Türkiye Altın Üretiminde Sıçrayışa Geçti

TÜPRAG Yönetim Kurulu Başkanı ve Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye’nin altın madenciliğinde büyük ivme kazandığını söyledi.

TÜPRAG açıklamasına göre, Türkiye, altın madenciliğinde 2023 yılının ilk ayında Söğüt altın madeni tesis açılışı ile büyük bir ivme kazandı. Bilecik’in Söğüt ilçesindeki maden sahasında tespit edilen 3,5 milyon ons’luk altın kaynağıyla birlikte maden sektörünün yüzü güldü. Altın yatakları bakımından dünya altın rezervinin yüzde 2’sine sahip olan Türkiye, aynı zamanda dünyadaki 90 çeşit doğal kaynağın yüzde 70’ini bünyesinde bulundurarak maden çeşitliliği yönünden de dünyada 8’inci sırada yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜPRAG’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye’nin madencilik alanında önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ülkemiz zengin yeraltı potansiyeline sahip, nitekim tespit edilen 3,5 milyon onsluk altın kaynağı da bu söylemimizi pekiştirmiş oldu. Öz kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması konusunda oldukça memnunuz. Türkiye, altın üretiminde 20 yıl içerisinde bir sıçrayış gerçekleştirdi.” ifadelerini kullandı.