Energy Dome, Yenilenebilir Enerji İçin 44 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

İtalya merkezli Eni Next firması, yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Energy Dome‘a 44 milyon dolarlık yatırım turunu yöneterek destek verdi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik enerjisi depolama konusunda uzmanlaşan şirket, 2020 yılında Claudio Spadacini tarafından kuruldu. 2021 yılında A Serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım alan Energy Dome, B Serisi yatırım turunda arasında ise şu yatırımcılardan destek aldı: Neva SGR, Sustainable Impact Capital, CDP Venture Capital, Invitalia, Novum Capital Partners, 360 Capital, Japan Energy Fund ve Elemental Excelerator.

Energy Dome, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik enerjisi depolama konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir. Şirket, karbondioksit kullanarak yüksek yoğunluklu enerji depolama prensibine dayanan bataryalar geliştiriyor. Bu teknoloji sayesinde, aşırı düşük sıcaklıklar gerekmeden enerji depolama mümkün hale geliyor. Bataryanın şarj edilmesi için atmosfere yakın sıcaklık ve basınçta karbondioksit alınarak sıkıştırılması yeterlidir. Ayrıca Energy Dome, Sardunya’da ilk karbondioksit bataryasının kullanıma açılmasını sağlamıştır.

Energy Dome, enerji temini ve talebi arasındaki farkı minimize ederek verimliliği artırmayı ve enerji tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede, kullanılan enerji sistemleri daha etkili hale getirilmekte ve enerji kaynaklarının daha iyi kullanımı sağlıyor.

Son 100 yılda iklim krizi, en önemli tartışma konularından biri haline gelmiştir. Bu nedenle, her yıl atmosfere salınan 35 milyardan fazla karbondioksiti (CO₂) filtreleyebilecek temiz, verimli ve sürdürülebilir enerji kaynakları, son derece kritik hale gelmektedir. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, bu alana yönelik yapılan yatırımlar hız kazanmıştır.