Düsseldorf’ta K-Plastik ve Kauçuk Endüstrisi Fuarının 70. Yılı

K 2022 Gündemindeki Konular : Döngüsel Ekonomi – İklimin Korunması – Dijitalleşme

Düsseldorf’ta K, bu yıl 70. yılını kutlayacak! USP, Plastik ve Kauçuk için 1 No’lu Ticaret Fuarı olarak tematik liderliktir. Tüm değer zinciri boyunca en geniş inovasyon yelpazesini sunan 3.037 katılımcı ile K 2022, sektörün nereye gittiğine dair eksiksiz bir genel bakış sunacak.

K 2022, 18 sergi salonunun yanı sıra geniş açık alanları da işgal edecek. Sergilenen ürün yelpazesinde makine ve ekipman, hammadde ve yardımcı maddelerin yanı sıra yarı mamul ve teknik parçalar ve güçlendirilmiş plastik ürünler yer alacak.

K 2022′ de 3,037 ülkeden 60 katılımcı Olacak

Katılımcılar 60 ülkeyi temsil edecek. Avrupa’dan, özellikle Almanya, İtalya, Avusturya, Türkiye, Hollanda, İsviçre ve Fransa’dan ve ABD’den güçlü katılımlar olacak. K, dünya pazarındaki değişiklikleri açıkça yansıtacaktır: Asya’dan gelen şirketlerin sayısı birkaç yıldır sabit bir yüksek seviyede kalmıştır.

Özellikle Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore ve Japonya etkileyici bir görünüm sergileyecek – ve bu, denizaşırı ülkelerden dönerken kendi ülkelerindeki karantina düzenlemeleri veya vize vermedeki büyük gecikmeler nedeniyle bu ülkelerdeki mevcut zor koşullara rağmen.

Alman plastik ve kauçuk endüstrisi, 66.940 metrekarede (alanın yaklaşık% 38’i) 871 katılımcı ile temsil edilecek.

Messe Düsseldorf Genel Müdürü Erhard Wienkamp, K’yı sabırsızlıkla bekliyor: “K 2022, pandemiden bu yana ilk büyük ticaret fuarımız. 179.000 m² net sergi alanı ile fuar alanımız tamamen rezerve edilmiştir.” Wienkamp şunları ekliyor: “Düsseldorf’taki K sadece endüstrinin performans barometresi ve inovasyonlar için küresel pazarı değil, aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik dürtüler de belirliyor. Özellikle pandemi kaynaklı değişimlerden sonra ve zorlu bir küresel ekonomik iklimde oryantasyon sağlayacaktır.”

Küresel plastik ve kauçuk endüstrisindeki durum hakkında yorum yapan K 2022 katılımcı danışma kurulu başkanı Ulrich Reifenhäuser, “Polimer malzemeler bugün yaşam ortamımızın neredeyse tüm sektörlerinde vazgeçilmez ve her yerde mevcut. 2021 yılında küresel plastik üretimi yaklaşık 390,7 milyon tona ulaşmış; sadece Almanya’da 2021 yılında 21 milyon ton üretildi. Bununla birlikte, tüm endüstri tedarik zinciri sorunları ve patlayan enerji fiyatları gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. K 2022’de küresel düzeyde kişisel değişim ihtiyacı muazzam, plastik endüstrisi döngüsel bir ekonomiye doğru bir dönüşüm sürecinden geçerken daha da büyük.”

flaga logosu K

Plastik üretimi

2021 yılında dünya genelinde 390,7 milyon ton plastik üretilmiş, bunun 352,3 milyon tonu fosil hammaddelerden, 32,5 milyon tonu geri dönüştürülmüş plastikten ve 5,9 milyon tonu biyolojik bazlı plastiklerden elde edilmiştir. Uluslararası Kauçuk Çalışma Grubu (IRSG) tarafından yapılan analizlere göre, aynı zaman diliminde yaklaşık 29,88 milyon tondan fazla kauçuk üretildi ve tüketildi. Asya şu anda tüm küresel plastik üretiminin% 50’sinden fazlasından sorumludur. Kauçuk üretimi de geleneksel olarak Asya tarafından yönetilmektedir.

Plastics Europe’a göre, 2021 yılında Almanya’da 21 milyon ton plastik üretildi. Plastik üreticilerinin cirosu 31 milyar avro olarak gerçekleşti. Alman plastik işleme, 2021 yılında 69,4 milyar avro gelir elde etti. Kauçuk işlemciler 9,95 milyar avroluk gelir elde edebildi.

Avrupa’da plastiklerin uygulama alanına gelince, ambalaj sektörü yaklaşık yüzde 39 ile en büyük paya sahipken, inşaat sektörü yüzde 21 ile ikinci sırada, otomotiv sektörü ise yaklaşık yüzde 9 ile üçüncü sırada yer alıyor. (Kaynak: Plastics Europe, 2021 rakamları)

Plastik ve kauçuk için makine imalatı

K’daki en büyük katılımcı grubu olan makine ve ekipman tedarikçilerinin mevcut durumu ise şöyle: Plastik ve kauçuk makinelerinin üretim değeri 2021 yılında dünya genelinde 38,6 milyar avroluk bir hacme ulaştı (2020: 34,2 milyar avro). Üretim değeri açısından, 2021 yılında plastik ve kauçuk makine imalatında en büyük tek ülke yüzde 35’lik pay ile Çin olurken, onu yüzde 19,6 ile Almanya ve yüzde 7,1 ile İtalya izledi. Dünya ticareti açısından, Alman makine mühendisliği, yüzde 22’lik dünya ihracatındaki payıyla, yeni ihracat şampiyonu Çin’in yüzde 23,9, Japonya’nın 9,1 ve İtalya’nın yüzde 8,6 ile doğrudan arkasında yer alıyor. İşleme makine ve ekipmanlarına olan talep, tüm önemli satış pazarlarında mevcuttur ve büyümeye devam edecektir.

Almanya’dan üreticiler, 2021 yılını karot makineler için 7,55 milyar avroluk bir üretim değeri ile kapattı ve böylece bir önceki yılın değerlerinin yüzde 7,6 üzerindeydi.

K 2022’nin Sıcak Konuları

K’nın üç yıl önceki son baskısında, katılımcılar oybirliğiyle tüm malzeme zinciri boyunca operasyonel ve kapalı döngülere duyulan ihtiyacı vurguladılar. Endüstri daha önce hiç bir konuyu ele alma ve çevresel uyumluluk, kaynak koruma ve atık azaltma çözümleri üzerinde bu kadar uyumlu bir şekilde çalışma konusunda bu kadar oybirliğiyle olmamıştı. Bu gelişme o zamandan beri hızlandı. K 2022, bu endüstrinin sorumluluk üstlendiğine ve plastiklerin gelecekte bir sorundan ziyade çözümün bir parçası olacağına dair etkileyici kanıtlar sağlayacaktır. İşte tam da bu yüzden K 2022’nin üç sıcak konusu Döngüsel Ekonomi, İklim Koruma ve Dijitalleşme olacak.

Plastikler olmadan, dünya ikliminin dikkatli bir şekilde yönetilmesi mümkün olmayacaktır. Plastikler hafif yapı, e-mobilite, rüzgar ve güneş enerjisi kullanımı için kolaylaştırıcılardır. Ve burada Döngüsel Ekonomi hayati önem taşırken, dijitalleşme şeffaflık ve kaynak verimliliği için vazgeçilmez bir etkinleştiricidir. Her üç sıcak konu da K 2022’deki Özel Etkinliklerde vurgulanacak.

Targi K