Dubai’den 93 km’lik Sürdürülebilir “Yaşam Yolu”

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri Dubai, dünyanın yeni “sürdürülebilirlik ve sağlıklı yaşam merkezi” olmak için çalışmalar yürütüyor.

Sürdürülebilirlik konsepti etrafında projeler inşa eden Dubai’nin yeni projesi, “The Loop (Döngü)” isimli şehrin etrafını dolaşacak üzeri kapalı 93 kilometrelik bir “yaşam yolu” olacak. Dünyanın en akıllı bisiklet ve yürüyüş yollarının inşa edileceği proje, Dubai-merkezli URB firması tarafından hayata geçecek. URB’nin CEO’su Baharash Bagherian’ın açıklamasına göre, bu proje sayesinde Dubai, dünyanın yürüyerek ya da bisikletle en bağlantılı kenti olacak. “Yeşil koridor” olarak tanımlanan yol, camekandan oluşuyor.

The Loop’ın yan ısıra 40 hektarlık “Agri Hub” adlı yeşil bir merkez de inşa edilecek. Agri Hup’ta ise araştırma ve eğitim merkezleri, eko-evler, tarımsal ürünlerin satıldığı mağazalar, restoranlar, kafeler olacak. CEO’ya göre, “The Loop ve Agri Hub, insanların zihnini açacak.” Agri Hub, yiyecek ve içecekler çiftlikten direkt taze taze müşterilere sunulan restoranların bulunduğu bir gastronomi merkezi de olacak.

Bagherian, değişimle ilgili ise şunları ekliyor: “Bütün dünya daha yeşil bir ekonomiye doğru ilerliyor. En güçlü ekonomiler, bunun gibi projelerle mümkün olan en kısa sürede sürdürülebilirliğe geçiş yapabilen ekonomiler olacak.”

Agri Hub’ın inşaatı 2024 yılında başlayacak. Yerel yetkililerin onayından sonra da The Loop için çalışmalara başlanacak. The Loop ise 2040 yılında hizmete girecek.