Apple Yapay Zekâ Yatırımlarını Arttırıyor

Yazılım ürünlerinde yapay zekâ teknolojilerinin etkisini arttırmak isteyen Apple büyük sayıda bir mühendis kadrosunu bünyesine katmaya hazırlanıyor. İşe alımlar başladı.

Apple, son günlerde çalışanlarının ChatGPT kullanımını yasaklamış olmasına rağmen, gizlice yapay zeka alanında yatırımlarına devam ediyor. Diğer teknoloji devlerinin işten çıkarmalarla sarsıldığı bir dönemde, Apple ise kadrosunu genişletmeye devam ediyor.

Apple’a Yapay Zekâ Desteği

Firmalar, özellikle ChatGPT gibi sohbet robotlarıyla başlayan çılgınlıkta, rakip sohbet robotlarını geliştirmek için önemli yatırımlar yapmaya başladı. Ayrıca, uygulama ve hizmetlere yapay zekâ destekli farklı özellikler de entegre ediliyor.

Apple da Siri ile zaten bu sektörde lokomotif firmalardan birisi konumunda. Yazılım ekosisteminde de yapay zekâ desteğini sıkça kullanıyor. Yeni açılan iş pozisyonları firmanın daha agresif bir yaklaşım sergileyeceğini gösteriyor.

Firmanın açtığı toplamda 176 yeni iş pozisyonu makine öğrenme ve yapay zekâya odaklanacak. Pozisyonlardan 52 tanesi iOS platformunda, 46 tanesi ise macOS platformunda yer alıyor. 68 tanesi ise Siri bölümünde açılmış. Buradan hareketle Apple yazılım ekosisteminde yapay zekâ teknolojilerinin daha fazla entegre bir şekilde karşımıza çıkacağı sonucuna varabiliriz. WWDC 2023 etkinliğinde muhtemelen yapay zekâ daha fazla öne çıkacak.