Akbank “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye’nin En İyi Bankası” Seçildi

Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards’ta dört ödül kazandı.

Akbank, üçüncü kez üst üste “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi. Bankanın açıklamasına göre, Akbank sürdürülebilir finansman alanında değerlendirilen bu ödüllerle onurlandırıldı.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür açıklamada, Akbank’ın yenilikçi çalışmalarıyla ödüllendirilmesinin sevincini paylaşarak, “Akbank’ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisiyle geliştirdiği finansman ürünleri, sektör dönüşümüne, kurum hedeflerine ulaşmaya ve toplumsal-çevresel değerin artırılmasına katkıda bulunuyor.” dedi.

Üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye’nin En İyi Bankası” seçilmenin tüm Akbank çalışanları için gurur verici olduğunu belirten Gür, şunları ekledi:

“Bu yıl Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde ‘Sürdürülebilir Altyapı Finansmanı için En İyi Banka’, ‘Sosyal Tahviller için En İyi Banka’ ve ‘Sürdürülebilirlik Bağlantılı Krediler ile İklim Dönüşümü Finansmanı Kredilerinde En İyi Banka’ olarak da ödüller kazandık. Bu başarının arkasında, Akbank’ın sürdürülebilirlik vizyonu, kararlılığı ve tüm çalışanların emeği bulunuyor. Gelecekte de insan odaklı finansal ve finansal olmayan ürünlerimizle sürdürülebilir değer yaratmaya ve Türk bankacılık sektörünü uluslararası alanda başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.”

Sürdürebilirlik Finansman Alanında Dört Ödül Birden Aldı

Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards’ta dört ödül kazandı.

Üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye’nin En İyi Bankası” seçilen Akbank, Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde üç önemli ödülün sahibi oldu.

İnsan odaklı sürdürülebilirlik stratejisiyle yenilikçi çalışmalara imza atan Akbank, Global Finance tarafından düzenlenen Sustainable Finance Awards’ta dört ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Akbank ayrıca, “Orta ve Doğu Avrupa’da Sürdürülebilir Altyapı Finansmanı için En İyi Banka”, “Orta ve Doğu Avrupa’da Sosyal Tahviller için En İyi Banka” ve “Orta ve Doğu Avrupa’da Sürdürülebilirlik Bağlantılı Krediler ile İklim Dönüşümü Finansmanı Kredilerinde En İyi Banka” ödüllerini de kazandı.