Tohum Holding’den Yenilenebilir Enerji Adımı

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Tohum Holding, sağlık, tekstil ve inşaat gibi alanlardan sonra yenilenebilir enerji sektörüne de adım atıyor. Şirket, kuracağı güneş enerjisi santrali (GES) ile bu alandaki varlığını güçlendirecek.

Tohum Holding, Kütahya-Emet’teki 80 dönümlük arazisine 6,5 megavatlık bir GES inşa ediyor. Panel yerleşim çalışmaları devam eden tesisin, 2024 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tamamlandığında yılda 5 bin ton daha az karbon salımı sağlayarak, 150 bin ağaç eşdeğerinde karbon kazanımını hedefleyen tesis, şirketin sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm ilkelerine önemli bir katkı sunacak.

Holding grubu şirketlerinden olan Elvan AŞ’nin öztüketim kaynaklı üretim projesiyle bu alanda çalışmalarına başlayan Holding, doğaya dost, sürdürülebilir ve yenilenebilir formatta enerji üretecek.

Tohum Holding Genel Müdürü Yılmaz Yaman, söz konusu yatırım ile Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasını hedeflediklerine dikkati çekti ve ekledi:

“Bu yatırım ile ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltmanın ötesinde, holdingimizin ‘sürdürülebilirlik’ yaklaşımının bir parçasını oluşturan ‘yeşil ekonomi’ dönüşümüne katkı sağlamaya odaklanıyoruz. Tohum Holding çatısı altında Elvan GES adını verdiğimiz bu proje ile başlattığımız süreci, yeni çalışmalarla ilerleteceğiz. Bu kapsamda yenilenebilir enerji alanında yakın gelecekte ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendirmek ve ilgili sektörlerdeki iş birlikleri ve yatırımları gerçekleştirmek amacıyla ayrı bir enerji şirketi de kurmayı hedefliyoruz.”