Siemens, Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

Kaynakları daha etkili kullanan fabrikalardan dayanıklı tedarik zincirlerine, daha akıllı bina ve konforlu ulaşım imkanlarından gelişmiş sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda değer yaratan teknolojiler üreten Siemens, gerçek ve dijital dünyaları birleştirerek sektörleri, pazarları ve milyarlarca insanın günlük yaşamını dönüştürüyor.

COVID-19, iklim krizi ve jeopolitik sorunlar, uzun bir süredir yiyecek-içecek sektörünü olumsuz etkileyen faktörler arasında bulunmaktadır. Oluşan riskleri daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla, sektördeki birçok şirket dijital dönüşümü benimseme çabalarını artırmaya yönelik bir ihtiyaç olduğunu kabul etmektedir. Sektör, özellikle iki ana konuya odaklanmaktadır: Birincisi, süreçleri doğru bir şekilde yöneterek maksimum verimlilik sağlamak ve tedarik zincirinde esnekliği artırmak. İkincisi ise sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak. Bu iki konuya odaklanırken, şirketler rekabet avantajlarını sürdürme amacındadır.

Elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarında en fazla gelişme kaydedilen Siemens, dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak enerji verimliliği ve kaynak tasarrufunu destekleyen teknolojilerin üretimine odaklanmaktadır. Şirket, kaynakları daha etkili kullanan fabrikalardan dayanıklı tedarik zincirlerine, daha akıllı bina ve konforlu ulaşım imkanlarından gelişmiş sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda değer yaratan teknolojiler üreterek, gerçek ve dijital dünyaları birleştirerek sektörleri, pazarları ve milyarlarca insanın günlük yaşamını dönüştürmektedir. Siemens Xcelerator, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmayı amaçlayan bu teknolojilerden biridir.

Dijital Pazaryeri

Farklı paydaşlar arasındaki etkileşimi ve bilgi paylaşımını artırmayı ve kolaylaştırmayı hedefleyen dijital bir pazar yeri olarak tasarlanan Siemens Xcelerator, altyapı, ulaşım hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, sağlık gibi çeşitli sektörlerde müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaktadır. Herkesin kullanımına açık olarak tasarlanan bu ekosistem, dijitalleşmeye yönelik çözümleri bir araya getirmektedir.

Platform, binlerce onaylı geliştirici, uygulama ve yüzlerce çözümü içinde barındırmakta olup, sunulan çözümler birbiriyle entegre bir şekilde çalışmaktadır. Teknolojik sistemler arasındaki etkileşim, maliyet ve zaman tasarrufu sağlayarak verimliliği artırmaktadır. Bu açık ekosistem, farklı sektörlerde faaliyet gösteren paydaşların ihtiyaçlarına uygun çözümleri bulmalarını ve bu çözümleri entegre bir şekilde kullanmalarını destekleyerek iş süreçlerini daha etkin hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Endüstriyel Metaverse

Platform üzerinde, nesnelerin interneti (IoT) özellikli donanım ve yazılımın yanı sıra Siemens ve iş ortaklarının geliştirdiği hizmetler de yer almaktadır. Bu platform, referans örneklerini inceleme imkanı sunarak, sunduğu dijital ikiz ile verimsiz alanları ve üretim hatalarını görmeyi mümkün kılar. Aynı zamanda, kullanıcıların karşılaşabileceği tüm riskleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Bu, bir tür “endüstriyel metaverse” oluşturarak iş süreçlerini daha şeffaf ve etkili hale getirmeye yardımcı olacak bir yaklaşımı destekler.