Dünya Kozmetik Sektörüne Nano Teknoloji İhraç Ediyor

Eskişehir’de 5 araştırmacının olduğu 80 metrekarelik bir ofisten, elliden fazla çalışanı olan 5 bin metrekarelik bir fabrikaya evrilen yeni nesil fonksiyonel malzeme teknolojisi şirketi Entekno Materials, geliştirdiği MicNo® tanecik teknolojisi ile dünyaya açıldı.

Yaklaşık üç yıl önce İngiliz malzeme sektörü devlerinde biri olan Croda’dan aldığı yatırımla büyüme yolunda ilerleyen şirket, çalışanları ile beraber kuruluşunun 15’inci yılını kutladı.

Entekno Materials Kurucusu olan Prof. Dr. Ender Suvacı, kurşun içermeyen ve doğa dostu yüksek katma değeri olan elektro seramik hammadde teknolojisiyle, dünyanın en büyük şirketlerine çözüm ortaklığı sunduklarını ve aralarında ABD, Almanya, Japonya ve Güney Kore’nin de olduğu, dört kıtada 10’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Suvacı, “MicNo® adlı yeni nesil partikül teknolojileri sayesinde, doğal, sağlıklı ve temiz kişisel bakım ve güneş ürünlerinin geliştirilmesinde 30’dan fazla marka ile iş birliği yapmakta olan şirketimiz, bugüne kadar iki milyondan fazla insanın sağlıklı kişisel bakım ve güneş ürünlerine ulaşmasına da vesile olmuştur” dedi.