Marmara Mermerinin Atıkları Ekonomiye Kazandırılacak

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Marmara Adası‘nda üretilen mermerin atıklarını ekonomiye kazandırmak amacıyla bir çalışma başlattı.

GMKA’nın yazılı açıklamasına göre, Marmara Adası’ndaki sorunların çözümüne odaklanmak için Balıkesir’de “Mermer Atıkları Mikronize Öğütme Tesisi Ön Fizibilite Raporu” hazırlandı.

Ön fizibilite raporu, Marmara Adası’ndaki çevresel sorunların çözümüne katkıda bulunurken aynı zamanda mermer atıklarının ekonomiye kazandırılması için yeniden üretim süreçlerine dahil edilmesini hedefliyor. Bu sayede, hem çevreci bir yaklaşım sergilenerek adadaki çevresel sorunlar ortadan kaldırılacak hem de ekonomiye değer katacak çözümler üretilmiş olacak.

Projenin gerçekleştirilmesi için özel bir firmanın 5 milyon dolarlık yatırımla adaya bir fabrika kurması planlanıyor. Bu fabrika sayesinde, mermer atıklarının ekonomiye kazandırılması için gerekli olan yeniden üretim süreçleri gerçekleştirilebilecek ve çevresel sorunların ortadan kaldırılması için de katkı sağlanmış olacak.