Kız Kardeşim Projesi’nden Genç Kadınlara Destek

Coca-Cola Türkiye ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) iş birliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi, kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla 8 yıldır devam ediyor.

Projenin yeni dönemi yapılan bir etkinlikte tanıtıldı. Etkinlik kapsamında bugüne kadar 450 binden fazla kadına dokunan ve yeni döneminde kapsamı genişleyen projenin yeni programları katılımcılara aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, Kız Kardeşim Projesi’ne kesintisiz 8 yıldır destek vermelerinin büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Karaca, “Etki alanını sürekli genişlettiğimiz Kız Kardeşim, yeni döneminde daha çok genç kadın lider ve kadın kahraman oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 18-25 yaş arası genç kadınların yanında olacak. Projemizi, gençlerin kendilerini tanımaları, onlara çizilen yol ve rol yerine kendi hayallerinin gerçekleşmesine giden yol için bir fırsat sunabilmeyi, ilham bulmalarını ve kendilerinin de genç kadınlara ilham vermelerini sağlayacak şekilde güncelledik.” dedi.

Kız Kardeşim Projesi yeni dönem etkinliği gerçekleştirildi

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha çok var olmalarını hedeflediklerini aktaran Karaca, “Bu yolda durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle projenin yeni döneminde bizimle yol arkadaşlığı yapan Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, Türk Eğitim Vakfı, Davranış Bilimleri Enstitüsü ve Ahbap Derneği’ne teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı Sedef Salıngan Şahin de proje ile yüz binlerce kadına ulaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktardı. Şahin “Üstelik bu yalnızca birebir dokunduğumuz kadınların sayısı. Söz konusu kadınların çevrelerinde yaratacakları çarpan etkisi ve sağlayacakları toplamsal katkı da düşünüldüğünde, kadınlar için daha iyi ve adil bir dünyaya yaklaşmak anlamına geliyor.” diye ifade etti.

Kız Kardeşim Projesi 8 Yıldır Devam Ediyor

ÖSGD Başkanı Pınar Ilgaz, kadınların yaşam kalitesini arttırma gücüne ve toplumun gelişiminde oynadıkları ivme yaratan rolüne inandıklarını belirterek, dernek olarak genç kadınların kendilerini aşabilecekleri cesareti ve uygun bir ortamı yaratmak amacıyla gönüllülerle destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Farklı sektörlerden, toplamda 250 gönüllü mentorla genç kadınların güç ve cesaret kazanması, doğru örneklerle buluşup kendi yollarında rehberlik edecek kız kardeşlik ağı oluşturmalarını hedeflediklerini aktaran Ilgaz, “Toplumun kadınların cesareti, şefkati ve yılmaz çabaları ile geliştirilmesi yönündeki her türlü desteği vermeye gönüllüyüz.” dedi.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da projeyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Taşkın, kız öğrencilerin iyi bir eğitim almaları, bilinçli ve donanımlı bireyler olabilmeleri için eğitim dostu kurumlarla iş birlikleri yaptıklarını anlattı ve ekledi:

“Kız Kardeşim Projesi de bunlardan biri. Parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu iş birliği kapsamında 2022-2023 eğitim döneminden itibaren 190’ı afetzede, 110’u deprem bölgesinden olan toplam 300 genç kadın öğrencimize burs desteği vererek onların hem bugününü hem de geleceklerini güçlendiren Coca-Cola Türkiye ailesine bir kez daha yürekten teşekkür ediyoruz.”

Projenin yeni döneminde, 450 binden fazla kadının hayatına dokunan Kız Kardeşim Projesi, “Kız Kardeşim Burs Programı”, “Kız Kardeşim Güçlenme Programı” ve “Kız Kardeşim Yıldızlar Karması Programı” ile 50 bin genç kadına ulaşmayı hedefliyor. Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Burs Programı, deprem bölgesindeki 300 genç kadına eğitim bursu sağlıyor. Ayrıca Güçlenme Programı kapsamında 10 bin genç kadına ücretsiz olarak kişilik ve dayanıklılık envanteri testi sunulacak. Yıldızlar Karması Programı ise toplumsal fayda, spor ve sanatta başarılı olan 20 genç kadına ihtiyaç duydukları gelişim desteğini sağlayacak.