İnsansı Robot Atlas, Otomotiv İşlerinde Çalışacak

Boston Dynamics‘in ünlü insansı robotu için yeni bir video paylaşıldı. Bu ilginç video, Atlas’ın otomotiv fabrikasında çalışma yeteneklerini sergiliyor.

Boston Dynamics’in ürettiği popüler insansı robot Atlas, 10 yıldan fazla bir süredir hayatımızda var ve bugüne kadar birçok ilginç video da onu gördük. Atlas, insansı robotların gelişimine öncülük etti, ancak hiçbir zaman ticari bir ürün haline gelmedi. Ancak, en son paylaşılan videoda onu otomotiv sektöründe çalışırken görüyoruz.

Son zamanlarda otomotiv sektöründe insansı robotların kullanımının arttığını gözlemliyoruz. Bu oldukça mantıklı, çünkü bu fabrikalarda büyük ve ağır parçalar kullanılıyor. Bu parçalar, insanlar için fiziksel olarak zorlayıcı olabilir, ancak genel olarak iş, otomasyon üzerine kurulu olduğu için insansıları bu alana entegre etmek pek zor değil. Üstelik, zaten bu tesislerde birçok robot bulunuyor.

Atlas Bu Sefer Otomotiv İşlerinde

Ancak, hala çok daha rastgele ve düzensiz görünen birçok iş var ve insansı robotların devreye girmeye çalıştığı yer de burası. Açıkçası, Tesla’nın Optimus robotu için ilk uygulamalardan biri bu olacak. Ayrıca, yakın zamanda Figure’ün BMW ile benzer bir yol izlediğini de gördük.

Boston Dynamics, paylaştığı video hakkında detayları açıklamadı, ancak Atlas’ın otonom olarak hareket ettiğini tahmin ediyoruz. Atlas, süspansiyon parçalarını bir yerden bir yere taşıdığını görüyoruz ve aslında bunu oldukça iyi bir şekilde yapıyor.

Öte yandan, Koreli otomobil devi Hyundai’nin 2020’de Boston Dynamics’i satın almasından bu yana, Atlas’ın daha ticari bir yöne doğru ilerleyip ilerlemeyeceğini merak ediyorduk ve şimdi cevabımızı almaya başlıyoruz gibi görünüyor. Atlas, şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş insansı robot olarak ortaya çıkıyor. Elektrikle güçlendirilmiş, hidrolik olarak çalıştırılan eklemleri, ona rakipsiz bir patlayıcı güç sağlıyor ve bu da ona çok çeşitli kaotik ve değişken arazilerle başa çıkma yeteneği kazandırıyor.

Atlas, kendi türünün öncüsü olmasına rağmen, 10 yıllık hayatının her anında test ortamlarında çalıştı; zaten bunun için inşa edilmişti. Seri üretim bir ürün olma amacı taşımayan Atlas’ı bu haliyle fabrikalarda veya başka iş alanlarında görmek olasılığı düşük görünüyor. Ancak, Boston Dynamics’in ticari alanda ciddi bir şekilde faaliyet gösterecekse, tamamen yeni bir tasarım beklememiz mümkün olabilir.