Girişimcilik Programı Workup Agri Başlıyor

Tarımı sürdürülebilir çözümlerle güçlendirmek amacıyla kurulan 6 teknoloji girişimiyle programın 3. dönemi başlıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten bir kuruluş olarak tanımlanıyor. Tarımda verimliliği artırmak, üretim kalitesini yükseltmek ve sulama tekniklerini daha etkin bir şekilde kullanmak gibi konularda yenilikçi çözümler üreten teknoloji girişimlerinin büyümesini teşvik ediyor.

İş Bankası, ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı kapsamında, tarım, gıda ve hayvancılık ekosisteminde akıllı teknolojileri kullanan girişimlerin hızlanmasını hedefliyor. Programın 3. dönemi, Hackquarters tarafından yönetiliyor ve bu döneme Afara, Ancient Greens, Bridgesoft, Seracell, Soilbiom ve Uptechlabs gibi sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modellerine sahip girişimler katılıyor. Bu girişimler, akıllı tarım teknolojileri, gerçek zamanlı izleme sistemleri, görüntü işleme, tarımsal hastalık ve zararlılarla mücadele, yeni nesil gübre üretim teknolojileri, sera ve dikey tarım teknolojileri gibi alanlarda çözümler sunuyor.

Programa başvurular WorkupAgri.ist internet sitesi üzerinden yapılabiliyor ve kabul edilen girişimlerin ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş bir program sunuluyor. Seçilen girişimler, mentörlük, işbirliği fırsatları, yatırım imkanları, deneyim paylaşımı, çalıştaylar, etkinlikler, fuar katılımları, çiftçi buluşmaları ve potansiyel kullanıcılara erişim gibi bir dizi fırsattan yararlanacak.

Ayrıca, programa kabul edilen girişimler, İş Bankası’nın girişimcilik şubelerinin yanı sıra yerli ve global iş ortaklarının sunduğu çözüm ve hizmetlerden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanma imkanına sahip olacak. Bu girişimler aynı zamanda İş Kule Workup Alanı’nda ücretsiz ofis imkanından da yararlanabilecekler.