Dünyada Metalin Yeri Nedir?

Metaller günlük hayatımızda çoğu yerde kullanılır ve pek çok sektörde oldukça önemli yere sahiptir.  Örnek olarak otomotivden inşaata, madencilikten havacılığa onlarca sektörde metaller kullanılır.

Mutfak ve ev aletlerinden boru ve vanalara; uzay gemilerinden oyuncaklara, rüzgâr türbinlerinden tanklara; mobilyadan aydınlatma ekipmanına, her türlü kara, hava ve deniz ulaşımı araçlarından ağır sanayi makinelerine kadar, günlük hayatımızın içinde karşılık bulmuş pek çok üründe metallerin önemi büyüktür. Ülkeler arasında stratejik öneme sahiptir çünkü savunma sanayisinde metaller yine sıkça kullanılır. Yalnızca dünya ülkelerinde değil bizim ülkemizin kalkınıp gelişmesinde de hayati önem taşır .

Ülkemizde pek çok metal sanayi kuruluşu vardır.

Peki Günümüzde Neden Sık Kullanılır?

Alüminyum yumuşak ve sıcaklık iletkeni bir metaldir. Bu nedenle bu metal folyo ve tencerelerde kullanılmaktadır. Ayrıca uçak gövdelerinde hafifçe olmasından ötürü tercih edilmektedir. Bakır yumuşak bir metal olması bir yana iyi de bir iletkendir. Bu sebepten ötürü bakır, elektrik kablolarında kullanılmaktadır. Bu yüzden pek çok alanda bakır ile karşılaşabiliriz.