DOMOTEX 2024: Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi

Global halı ve zemin kaplama sektörünün buluşma noktası olan DOMOTEX, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek organizasyonunda sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi ile çevrenin korunması konusunu ikinci kez kilit bir rol üstlenecek. Ayrıca, fuarın özel bölümü DOMOTEX’te GREEN COLLECTION ödül töreni düzenlenecek ve doğadan ilham alan tasarımlar 4 farklı kategoride ödüllendirilecek.

Dünyanın farklı bölgelerindeki katılımcıları, ziyaretçileri ve satın alma profesyonellerini tek çatı altında buluşturan DOMOTEX, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleşecek.

DOMOTEX Global Direktörü Sonia Wedell-Castellano’nun açıklamalarına göre, fuarın ana teması halı ve zemin kaplamaları endüstrisinde sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve çevrenin korunması olacak.

Sürdürülebilirliğin günümüzde giderek vazgeçilmez bir konu haline geldiğine vurgu yapan Wedell-Castellano, “Doğal kaynakların azaldığı, iklim krizinin etkilerinin hayatımıza doğrudan etki etmeye başladığı dünyamızda, sürdürülebilirliğin iş yapma pratiğimizin ayrılmaz bir parçası olması gerekiyor. Bu nedenle, DOMOTEX’te, ‘FLOORED BY NATURE’ (doğadan ilham alınarak sürdürülebilir üretim) adlı ana temamız ve ‘THE GREEN COLLECTION’ adlı özel alanımızla sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdümüzü sürdürmeye ve genişletmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirliğe dair çalışmaların devam edeceğine değinen TFI Aachen Direktörü ve bu seneki GREEN COLLECTION Ödülü’nün jüri başkanı Dr. Jacqueline Lemm, DOMOTEX’in olağanüstü tanıtımlar ve yenilikçi ürünlerin yanı sıra hem güncel araştırma projelerine hem de ilham verici bir konferans programına sahip olmasıyla özellikle 23. salonda yer alan THE GREEN COLLECTION özel alanında ziyaretçilerin beklentilerini karşılayacağına emin olduklarını açıkladı.

Dr. Jacqueline Lemm ayrıca, “DOMOTEX ile sürdürdüğümüz başarılı iş birliğinin devam etmesinin bizim için çok kıymetli olduğunu belirtti. Biz, sürdürülebilirlik alanındaki güncel araştırmalar ile düzenleyici tedbirler hakkında bilgilendirmeye yönelik köklü yaklaşımımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca, sürdürülebilirlik yaklaşımımıza ‘ileri seviye eğitimler’ gibi son derece önemli bir unsuru da katacağız” ifadelerini kullandı.

Yeşil vurgulu ödüller

2024 yılında DOMOTEX özel alanının en dikkat çekici öğesi GREEN COLLECTION ödül töreni olacak. Uluslararası uzmanlardan oluşan bir jüri, sergilenen ürünleri değerlendirecek ve bir ön elemeden geçirdikten sonra seçilen tasarımları tüm fuar boyunca GREEN COLLECTION bölümünde sergilenmesini sağlayacak. Bu yılki jüri başkanlığını TFI Aachen Direktörü Dr. Jacqueline Lemm üstlenecek. Jüride ayrıca sektörel dergi Floor Focus’un yayıncısı Kemp Harr ve kâr amacı gütmeyen Label STEP kuruluşunun Genel Müdürü Reto Aschwanden gibi isimler de yer alacak.