Doğan Holding, Sürdürülebilirliğe Yatırım Yapıyor

Doğan Holding, bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. aracılığıyla geri dönüşüm şirketi GAMA Recycle Sürdürülebilir Teknolojiler A.Ş.’ye yüzde 70 oranında ortaklık için anlaşmaya vardığını duyurdu.

İki şirket arasındaki hisse devri için resmi işlemler başlatıldı. Hisse devri resmi işlemlerin tamamlanmasını takiben gerçekleşecek. Bu anlaşma kapsamında, kullanılmış kıyafet ve tekstil üretim atıklarından elyaf ve iplik üretimi ile pet şişe ve ambalaj atıklarından polyester elyaf üretimi yapılacak.

Doğan Holding, Geri Dönüşümü Ön Plana Çıkarıyor

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, konuyla alakalı şu açıklamada bulundu: “2018 yılından beri yürüttüğümüz dönüşüm ve büyüme stratejimiz doğrultusunda makro trendlere uygun, ülkemizin gelişim alanları ile uyumlu ve rekabet avantajımızın güçlü olacağı alanlara yatırıma devam ediyoruz.”

Çağlar Göğüş, Sorumlu yatırım holdingi perspektifiyle daha iyi bir dünya için sürdürülebilir iş modellerine yatırımı önemli bulduklarını dile getirdi ve “Aldığımız her yatırım kararının sadece kendi alanıyla sınırlı kalmadığını da biliyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin lider geri dönüşüm şirketlerinden biri olan GAMA’ya ve sektörün geleceğine inanarak yaptığımız yatırımı çok değerli buluyor, başlattığımız bu ortaklıktan büyük heyecan duyuyoruz. GAMA’nın yerel ve global markalarla ilişkilerini ve inovasyon odaklı çalışmalarını güçlendirerek artırması için yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki GAMA uluslararası alanda da büyüyerek ülkemize ve sanayimize daha da güçlü bir şekilde değer katmaya devam edecek.” dedi.