Dijitalleşen Dünyanın İK Uygulaması: Ming

Oyunlaştırmanın birleştirici gücünü kullanarak şirket içi sosyal ortam oluşturmayı hedefleyen bir mobil uygulama Ming, çalışanların birbiriyle ve kurumla arasında etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Ming, çalışma hayatındaki iletişim kopukluklarını, evden çalışma sürecindeki motivasyon eksikliklerini gidermeyi, şirketin hedeflerini görünür kılarak her bir çalışanı aynı hedefe koşturmak amacıyla yola çıkan bir marka. Yenilikçi bir anlayışla konumlanan girişim, uygulama içi aksiyonlardan puan kazandıran, kazanılan puanları market modülü üzerinden ödüle dönüştüren kurum içi platform olarak karşımıza çıkıyor.

Çalışanlar için parçası olduğu şirkete aidiyet hissetmesi çok önemli. Bu hem çalışan için bir motivasyon kaynağı hem de işveren için artı bir değer. Ming de çalışanlar için motivasyonlar yaratan bir platform. Esnek ve yüksek performanslı cloud sistemi üzerinden çözüm sunan bu platform, kuruma özel markalama ve özelleştirme imkânı da sunuyor. Tüm çalışanlar için tek uygulama ile mavi ve beyaz yakalıları buluşturan uygulama, yazılı ve basılı iş süreçlerinin dijitalleştirilmesiyle sürdürülebilir bir çalışma modeli oluşturuyor.

Başarılı girişim Ming’in Kurucusu Merve Yorgancılar Işıtmak, “Hepimizin bildiği gibi dijital dönüşümün iş yapış şekillerinden iletişimin dinamiklerine kadar her şeyi etkilediği günümüzde, daha iyisi için değişmek ve yeni stratejiler geliştirmek çok önemli. Bu noktada Ming’i yeni iş dünyası ekosisteminin dinamiklerine uygun olarak geliştirdik. Oyunlaştırma pratikleri ile şirket içi etkileşimi, motivasyonu, performansı ve çalışan bağlılığını artıran bu uygulama, yazılı ve basılı iş süreçlerinin dijitalleştirilmesiyle sürdürülebilir bir çalışma modeli ortaya koyuyor. Tüm bunların yanı sıra Ming uygulamamız firmaların şeffaf iletişim yapmasına imkân tanıyor. Çalışanların e-posta adresleri olmadan sadece telefon numarası ile giriş yapabildiği Ming, kurum içi iletişimi açık hale getirerek tüm beyaz ve mavi yakalı çalışanlarla uçtan uca etkileşim halinde kalmayı sağlıyor. Aynı zamanda düzenli anket ile kurumun nabzını tutarak anlık iletişim fırsatı sunuyor. Bizim Ming ile en büyük amacımız, keyifli ve verimli bir iş ekosistemi yaratarak uçtan uca iletişim ağı sağlamak.” açıklamasında bulundu.