Artık Anılarınızı Sanal Gerçeklikte Yeniden Yaşayabilirsiniz

PSVR 2’nin piyasaya sürülmesiyle, sanal gerçeklik manşetlere geri döndü ve uygulama geliştiricileri, yeni deneyimlere öncülük etmenin yaratıcı yollarını bulmak için Meta Quest 2 de dahil olmak üzere yeni donanımı kullanıyor. Ancak bu yeniden canlandırılmış deneyde bazı fikirler biraz ürkütücü. Söz konusu uygulama, iOS ve Meta Quest 2 için geliştirilmekte olan ve yakında Meta Quest Pro’da olacak olan Wist: Immersive Memories’dir. Bu uygulama, eski videoyu bir sanal gerçeklik başlığının içinde hayata geçiriyor. 2023’te PSVR 2’nin kullanıma sunulmasıyla birlikte sanal gerçeklik yeniden revaçta olduğu için uygulamada çok konuşuluyor.

Wist Labs tarafından geliştirilen Wist: Immersive Memories, VR ve AR içinde eski ‘anıları’ yeniden yaşamanın bir yolu olarak sunuluyor.

Wist: Sürükleyici Anılar, genellikle kaydettiğiniz günlük şeylerin videolarını çekmenizi sağlayarak çalışır ve ardından uygulama, bu yakalanan kaydın 3D verilerini hesaplayarak bir videoya dönüştürmek için daha yeni VR kulaklık sensörlerini kullanır. Bir VR başlığının içinde veya mobil AR’yi kullanarak zamanda geri adım atabilir ve gerçek hayattaki anları yeniden ziyaret edebilirsiniz.

Hareket halindeyken, Wist’teki video parçalanır ve eski video görüşünüzün üzerine otururken kenarlar karışır ve kırılır, sanki geçmişin anıları şimdiki yaşamınıza giriyormuş gibi garip ve hayaletimsi görünür.

Wist ve AR uygulamalarının bunun gibi daha geniş kullanımlarını ele alalım; Bir mağazada evim için mükemmel bir kanepe gördüğümü hayal edebiliyorum ama emin değilim – şimdi onun bir videosunu çekebilir ve onu gerçek oturma odamda görmek için eve gidebilirim. Tamam, kendimi Wist’in eğlenceli olabileceğine ikna ediyorum.

Şu anda Wist, iOS ve Meta Quest 2’de özel beta sürümünde, bu yüzden geçmişte beni rahatsız eden korkularımın çoğu, hepimiz onu kullanmaya başladığımızda büyük olasılıkla ortadan kalkacak. Bu yıl da planlanan bir Meta Quest Pro sürümü var.