Banvit BRF, Arıttığı Suyun %51’ini Geri Kazandı

Banvit BRF, su kaynaklarının korunması konusundaki çabalarını ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Şirket, sürdürülebilirlik odaklı stratejileri kapsamında su kaynaklarını korumayı ön planda tutarak, bu alandaki çalışmalarını artırmayı amaçlıyor.

Şirketin açıklamasına göre; Bandırma ana tesisinde bulunan “Atık Su Geri Kazanım Tesisi”, üretim süreçlerinden ve arıtma tesisinden gelen suyu her yıl değişen oranlarda içme suyu kalitesinde geri kazanıyor. Bu sayede şirket, doğal kaynaklara başvurmak yerine atık suyun geri kazanımını sağlayarak yeraltı su kaynaklarını koruyor. Banvit BRF, yürüttüğü çalışmalar sonucunda 2023 yılı sonunda suyun geri kazanım oranını yüzde 43’ten yüzde 51’e çıkardı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz, Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak sorumluluklarının bilincinde hareket etmeyi sürdürdüklerini belirtti. Gündüz, “Tüm operasyonlarımızı ve üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde yeniden düzenledik ve bu düzenlemeleri geliştirmeye de devam ediyoruz.” dedi.

2025’e kadar tüm tesislerindeki su kullanımlarını yüzde 13 azaltmayı hedeflediklerini belirten Gündüz, açıklamasına şu sözleri ekledi: “2023 sonunda Bandırma ana kampüsümüzde bulunan tesisimizde arıtılan suyun, içme suyu kalitesinde geri kazanım oranını ortalama yüzde 51’e çıkardık. Çocuklarımıza yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”