Yeşil Robot ile Çevre Dostu Üretim

Robot İstihdam Ajansı‘nın kurucusu Canan Alkın, şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeleri için akıllı robotların kullanılabileceğini belirtti. Alkın, bu robotların enerji tasarrufu sağlayarak karbon ayak izini azaltabileceğine dikkat çekti.

Sürdürülebilirliğin sağlanması ve iklim değişikliği ile mücadelede robotların kullanımı, geleceğimizin en büyük destekçisi olabilir. Çevre dostu üretim ve işletmeler için bir çözüm olarak robot kullanımı, sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Özellikle atık yönetimi ve atık arıtımında robotların kullanımı, sera gazı CO2 emisyonlarının ve atık üretiminin azaltılmasına yardımcı olabilir. Atık malzemelerin insanlardan daha hızlı ve verimli bir şekilde ayrıştırılmasına yardımcı olacak bu tür işlemlerle ilişkili girdi gücünü ve maliyetleri düşürebilirler.

Yeşil robotlar, çevre sorunlarına çözüm üretecek

Yeşil robotlar, çevre sorunlarına çözüm sağlamak amacıyla geliştiriliyor. Orman yangınları, atık yönetimi, okyanus temizliği gibi konularda robotların kullanımı artıyor. Petrol sızıntılarının azaltılması, kimyasalların nehirlerden ve denizlerden uzaklaştırılması gibi görevleri yerine getirebilen robotlar, kirlilikle mücadelede etkili bir rol oynuyor. Row-Bot Robotu gibi özel tasarlanmış robotlar, kirli sularda aylarca çalışarak yağ ve kimyasalları nötralize edebiliyor.

Canan Alkın, işletmelerin verimliliğini artırmak, rekabet avantajı sağlamak, iş süreçlerini optimize etmek ve robotlarla çalışmaya hazırlamak için en uygun robotları sunarak kurulum sürecinde işletmelerin yanında olduklarını belirtti. Ayrıca şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek için akıllı robotların enerji tasarrufu sağlayarak şirketlerin karbon ayak izini azaltabileceğini vurgulayan Alkın, robot yatırımları konusunda şirketlerin dijital dönüşümüne anahtar teslim bir şekilde aracılık ettiklerini söyledi.

“Tek başına robotlarla dünyayı kurtaramayız, ancak doğaya yönelik insan çabasıyla birlikte teknolojiyi kullanarak, gezegenimizin hayatta kalmasına yardımcı olabiliriz.” diyen Canan Alkın, “Yeşil robotik yaklaşımını benimseyen şirketlerin yerli ve yabancı teknoloji tedarikçileriyle iş birliği yaparak robotların sunduğu avantajlardan yararlanmalarını sağlamaya hazırız.” şeklinde konuştu.