Yapay Zekâ, Enerji İçeceği Geliştirdi

Hell Energy adlı Macar içecek şirketi, dünyanın ilk yapay zekâ tarafından geliştirilen enerji içeceğini piyasaya sürdü. Budapeşte merkezli şirket, yeni içeceğin üretiminde gelişmiş yapay zekâ teknolojilerinden yararlandığını açıkladı.

Hell Energy şirketi, yaptığı açıklamada, “Şu anda dünyanın en akıllı kurumu… Yeni içeceğin içerisindeki her bileşen, ileri düzey yapay zekâ teknolojileri kullanılarak geliştirildi ve üretildi.” dedi.

“Hell-A-I” adını taşıyan bu yeni içecek, yapay zekanın tadı test etme ve pazarlama unsurlarını planlama görevlerini üstlenerek tasarlandı ve üretildi.

Enerji içeceği, yapay zekanın büyük miktarda bilgi ve kombinasyonları işleyerek en iyi tarifi bulmasının ardından hazırlandı. Yapay zekâ, internet kullanımını izleyerek tespit ettiği tüketicilerin beklentileri hakkında bilgilere ve Avrupa Birliği tarafından gıda güvenliği için belirlenen kurallara dayanarak seçimlerini gerçekleştirdi.

Yapay zekâ, içeceğin sırrını da saklıyor

Yapay zekâ, üç farklı lezzet çeşidini üretti ve New York merkezli bir şirketin teknolojisiyle bunları dijitalleştirdi. Tüm içeceklerin tadını deneyen ve kapsamlı verileri ve istatistikleri analiz eden yapay zekâ, sonunda en uygun tadı seçti. Bu olay, yapay zekanın enerji içeceği sektöründe bu kadar karmaşık bir ürün geliştirme sürecini ilk defa başardığını gösteriyor.

Ayrıca yapay zekâ sistemi, içeceğin tarifinin gizliliğini koruma konusunda Macar şirketine yardımcı oluyor. Hell Energy, bu yıl dünya genelinde yaklaşık 60 ülkede yeni içeceği piyasaya sürme planları yapıyor.