Vakıf Katılım’dan GES İş Birliği Anlaşması

Vakıf Katılım ve Schmid Pekintaş, çatı ve arazi güneş enerji santrali (GES) projelerinin finansmanı konusunda iş birliği anlaşması imzaladı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma kapsamında Vakıf Katılım ve Schmid Pekintaş, GES panel üretimi, temini ve satışı konusunda iş birliği yapacak. Bu anlaşma sayesinde Schmid Pekintaş, Vakıf Katılım müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun ürünler sunarak GES paneli temininde destek sağlayabilecek.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, bu iş birliği ile çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir geleceğe destek verdiklerini ve yenilenebilir enerji yatırımları yapan firmalarla birlikte enerjide cari açığın azaltılmasına katkı sağladıklarını ifade etti. Göktaş, kamu ve özel sektördeki projelere yeşil finansman desteği sunarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle hareket ettiklerini ifade etti ve ekledi:

“Faaliyetlerimize BM’nin ilan ettiği Sürdürülebilir Kalkınma Planı kapsamında devam edecek, çevreye dost, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların finansmanlarında var olmayı sürdüreceğiz.”

Göktaş, Türkiye’deki enerji potansiyelini harekete geçirecek yatırımların desteklenmesi, enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılması ve hanelerin temiz enerji ile aydınlatılmasına katkı sağladıklarını vurguladı. İkram Göktaş, “Bu motivasyondan hareketle KOBİ’lerimizin yeşil enerji alanında finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla; yatırımcıların enerji projelerine yönelik uçtan uca danışmanlık sağlayarak, KOBİ’lerimize finansal çözümler sunuyoruz. Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemeye, ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine uygun çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.