Türkiye’de İlk Karbon Piyasa Etkinliği

Dünya çapında tanınan çevre konferansı Carbon Forward, iklim ve sürdürülebilirlik paydaşlarını ilk kez Türkiye’de bir araya getirecek.

Karbon piyasaları etkinliğinin ilk kez Türkiye’de yapılması planlanıyor. Dünya çapında önemli bir çevresel piyasalar konferansı olan Carbon Forward, iklim ve sürdürülebilirlik paydaşlarını ilk kez Türkiye’de bir araya getirecek.

Carbon Forward Bu Yıl Türkiye’de

Avrupa’nın önde gelen ve en büyük çevresel piyasalar konferansı olan Carbon Forward, bu yıl Türkiye’de ilk kez bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Türkiye’de çevresel sürdürülebilirlik danışmanlığı alanında faaliyet gösteren ve iklim kriziyle mücadelede firmalara sürdürülebilir çözümler sunmalarında rehberlik eden Life Climate firması, etkinlikte yerel bir ortak olarak katkı sağlayacak. Etkinlik, iklim kriziyle mücadele için çalışan tüm paydaşları bir araya getirme amacını taşıyor.

Tüm Paydaşları Bir Araya Getirmek Hedefleniyor

Etkinlik, Emisyon Ticaret Sistemi uyum yükümlülükleri (ETS), ETS şemaları ve Uluslararası Havacılık için Karbon Dengeleme ve Azaltma Programı (CORSIA) uyum yükümlülükleri konusunda endüstri firmaları, havayolları, denizcilik şirketleri, bu alanda hizmet veren sağlayıcılar ve politika yapıcılarına ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (CBAM), Türkiye’nin emisyon stratejileri, Paris Anlaşması’nın Madde 6’sında yer alan karbon piyasalarını düzenleyen hükümler ve gönüllü karbon piyasası (voluntary carbon market – VCM) trendleri hakkında da görüşmeler gerçekleştirilebilecek.

Karbon Emisyonlarını Azaltmak İsteyenler İçin Fırsat

Katılımcılar, etkinlikte yeni politikalar, piyasa trendleri ve düzenlemeler hakkında güncel bilgiler edinmenin yanı sıra sektördeki uzmanlar ve liderlerle birebir etkileşim de kurabilecekler. Bu etkileşimler, katılımcıların iklim değişikliğiyle mücadelede yenilikçi çözümler ve iş birlikleri geliştirmelerine olanak sağlayabilir. Carbon Forward Türkiye, etkinlikle bölgedeki karbon emisyonlarını azaltma çabalarına yönelik stratejileri şekillendirmek ve uygulamak isteyen tüm ilgili taraflar için bir kaynak ve iletişim ağı oluşturmayı hedefliyor.

9-10 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek etkinlikte iklim ve sürdürülebilirlik alanında birçok konu ele alınacak. Carbon Forward, bu yıl içerisinde Londra, Singapur ve Toronto’da da konferanslar düzenlemeyi planlıyor.