Amazon Avrupa’daki İlk Afet Yardım Merkezini Açtı

Amazon, Avrupa’da ilk “Afet Yardım Merkezi“ni açarak doğal afetlerden etkilenen toplumlara destek olacağını duyurdu.

Şirket, ABD, Asya ve Avustralya’daki tesislerine ek olarak Avrupa’da da bir Afet Yardım Merkezi açtı. Yeni merkez, Amazon’un dünyaca ünlü lojistik ağından faydalanarak şirketin temel ihtiyaç malzemelerini ihtiyaç sahibi topluluklara ulaştırmasını sağlayacak.

Ayrıca şirket merkeze, bir Boeing 737 uçağını 20 kez doldurmaya yetecek 1000 adet palet yardım malzemesi stoklayacak. Doğal afetlerin ardından kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve topluluk ortaklarına kritik ürünler göndermek için küresel lojistik ağını kullanacak.

Afet Yardım Merkezi, şirketin küresel lojistik ağı içinde yıkıcı fırtınalar, depremler, orman yangınları, seller ve diğer acil durumların ardından en çok ihtiyaç duyulan ürünleri depolayabileceği ve hızlı bir şekilde paketleyebileceği özel bir alan olma özelliği taşıyor. Amazon’un Almanya’nın Rheinberg kasabasındaki lojistik merkezinde yer alan tesis, büyük uluslararası havalimanlarına ve ulaşım ağlarına kolay erişime de sahip bir bölgede bulunuyor.

2 bin metrekarelik yeni alan sel ve orman yangınları da dahil olmak üzere Avrupa’nın en yaygın doğal afetlerine yardım malzemeleri göndermeye hazır olacak. Depolanan ürünler arasında barınma malzemeleri (çadırlar, battaniyeler, karyolalar, matlar, uyku tulumları vb. gibi), hijyen kitleri (sabun, diş fırçası ve diş macunu vb. gibi) ve temizlik malzemeleri (iş eldivenleri veya temizlik malzemeleri vb. gibi) yer alıyor.

Amazon, Gücünü İyilik için Kullanıyor

Amazon, 2017’den bu yana her doğal afetin ardından talep edilen ürün türlerini ortaya çıkaran verileri analiz etti ve ihtiyaç duyulan ürünlerin yüzde 80’inden fazlasının her büyük doğal afetin ardından aynı olduğunu tespit etti.

Amazon ekipleri, kendi verilerini ve yardım kuruluşlarından oluşan ortaklarından gelen öngörüleri kullanarak, ihtiyaç duyulduğunda paketlenip etkilenen topluluklara dağıtılmak üzere milyonlarca yardım malzemesini hazır bulunduruyor. En sık talep edilen ürünler arasında çocuk bezi, branda, karyola, battaniye, ısıtıcı, çadır ve temizlik malzemeleri yer alıyor. Bu ürünlerin gönderilmeye hazır olduğu özel bir tesise sahip olmak, şirketin 72 saatten daha kısa bir sürede yardım göndermesine olanak tanıyor. Bu, ekiplerin ürünleri kıta genelinde farklı tesislerde toplayıp paketlemesinin neden olacağı zaman kaybını ciddi derecede azaltıyor.

Amazon Afet Yardımlarından Sorumlu Başkanı Bettina Stix, konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı: “Günümüzde doğal afetlerin çok daha sık ve şiddetli yaşanıyor. Biz de bu acil durumlardan etkilenen toplulukları desteklemek için küresel envanterimizi, lojistik altyapımızı ve teknolojimizi seferber ediyoruz. Ölçeğimizi ve icat tutkumuzu iyilik için kullanmaya kararlıyız. İhtiyaçlarını anlamak için yerel ve uluslararası yardım kuruluşlarıyla iş birliği yaptık ve doğal afetlerin ardından en çok talep edilen ürünleri belirlemek için verilerimizi inceledik. Almanya’daki bu yeni merkezimizin açılmasıyla birlikte Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki afetlere müdahalemiz daha da hızlı ve etkili olacak.”