Türk Telekom’dan “Dijitalde Hayat Kolay” Projesiyle Girişimci Kadınlara Destek

Türk Telekom, üreterek ekonomiye ve çalışma hayatına değer katan kadınlara, “Dijitalde Hayat Kolay” projesiyle hibe desteği veriyor.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayan şirketlerden biri olan Türk Telekom, bu katkıyı girişimci kadınlara yönelik projelerle parlatıyor. Hayata geçirdiği proje kapsamında değerlendirme sürecine alınan 20 girişimci kadın, girişimlerini ve yolculuklarını paylaşarak, iş geliştirme hedeflerini aktardı.

Çalışmalarını “Türkiye’ye Değer’’ anlayışıyla ortaya koyan şirketin Dijitalde Hayat Kolay projesinin son aşaması gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Habitat Derneği ortaklığında sürdürülen proje, birçok girişimci kadının hayatına dokundu. Bu projede kadınlar, dijital pazarlama eğitimi, tasarım odaklı düşünme atölyesi ve mentorluk süreçlerini tamamladı. 20 girişimci kadın, eğitimin son ayağında ise jüri üyelerine hedeflerinden bahsetti. Değerlendirmeye alınan girişimci kadınlar, sürdürülebilir giyim ürünleri, ekolojik kozmetik, dekorasyon, organik gıda, yayıncılık, tekstil tasarımı gibi faaliyet gösterdikleri ve ekonomiye katkı sağladıkları alanları aktardılar.

Ön elemeyi geçen 20 katılımcı, 2 hafta süren “İşletme ve Marka Geliştirme” eğitimlerinden yararlandıktan sonra jüri karşısına geçti. Final mülakatını başarıyla geçen kadınlardan 10’u ise iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacak.