Savunma Sanayi Kenti Kırıkkale, ROKETSAN ile Güçlenecek

“Savunma Sanayi Kenti” unvanıyla ön plana çıkan Kırıkkale’de, ROKETSAN’ın devam eden yatırımının tamamlanmasıyla birçok kişinin istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Başkente yakınlığı ve kilit kavşak özelliği ile savunma sanayinin önemli bir noktası olan Kırıkkale, bulundurduğu özelliklerle önemini koruyor. ROKETSAN’ın 9 bin 500 dönümlük arazide devam eden yatırımıyla savunma sanayisi daha da güçlenecek. Mart ayında başlanacak mühendislik çalışmalarıyla birlikte tesisin bir kısmı da faaliyete geçecek. Bu çalışmanın sonunda hem ülke için yararlı teknolojiler geliştirilecek hem de kent ekonomisine katkıda sağlanacak.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, konuyla alakalı “Burası silaha adını veren şehir. Son dönemlerde özellikle MKE AŞ’nin yeniden yapılanması, ROKETSAN, Jandarma Genel Komutanlığı ile özel firmaların yapmış olduğu yatırımlar, Kırıkkale’yi ülkenin savunma sanayi merkezi haline dönüştürüyor.” açıklamalarında bulundu.

Yatırımın Kırıkkale’ye çok büyük katkısının olacağının altını çizen Saygılı, “Binlerce istihdam olacak ve hemşerilerimiz burada çalışacaklar. Bunun yanında yan sanayi de gelişecek. Özellikle Silah İhtisas OSB’ye, ROKETSAN ve MKE AŞ’ye yan sanayi alanında üretim yapmak isteyen firmalardan talep geliyor. Yeni bir organize sanayi bölgesi yapmak üzere çalışmamız var. İnşallah Kırıkkale tüm Türkiye gibi gelişmeye devam edecek. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Silah İhtisas OSB’ye yoğun talep var. Her geçen gün Kırıkkale’ye yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı sayımız artıyor. Bu anlamda kentimiz oldukça hareketli bir yere doğru gidiyor.” diye ekledi.