Teknoloji Harikası Giyilebilir Bilgisayar: Ai Pin

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan giyilebilir bilgisayar Ai Pin, kullanıcısına sürekli olarak yapay zekanın gücünü yanlarında taşıma imkanı sunmasıyla büyük ilgi çekti.

Giyilebilir bilgisayar Ai Pin, kullanıcılara yapay zekanın gücünü sürekli olarak yanlarında taşıma fırsatı sunarak büyük ilgi topluyor. Start-up şirketi Humane tarafından geliştirilen Ai Pin, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC 2024) 100 bine yakın ziyaretçi arasında en çok ilgi gören ürünlerden biri oldu.

Ai Pin ekibi, etkinlikte ürünün yeteneklerini gösterip, sorulara yanıt verdi. Humane, yapay zeka için sıfırdan inşa edilen türünün ilk örneği bir yazılım platformu ve tüketici cihazı sunuyor. İki eski Apple çalışanı öncülüğünde hayata geçirilen Ai Pin’in ortakları arasında Microsoft, OpenAI, Qualcomm Technologies ve T-Mobile bulunuyor.

Ai Pin, akıllı cihazların temel unsurlarından biri olan ekranı ortadan kaldırarak dikkat çekiyor. Bu akıllı cihaz, tek başına çalışabilen ve herhangi bir cihaz veya ekipmana ihtiyaç duymayan özelliklere sahip. Saat boyutundaki bu giyilebilir cihaz, yakada rozet gibi taşınabiliyor.

Ai Pin, Yeni Nesil Teknolojinin En Güzel Ürünü

Ekip, özellikle gizlilik ve veri korumasına önem vererek ürüne bu yönde fonksiyonlar ekledi. “Güven Işığı” özelliği sayesinde, cihaz bir fotoğraf, video veya ses kaydı yaptığında çevredeki kişiler bilgilendiriliyor, böylece cihazın ne zaman kullanıldığı anlaşılabiliyor. Ai Pin’in ekran yerine geçen özelliği, lazer mürekkebin ellerde yansıtılmasını içeriyor. Avuç içi hareketleriyle eller, menüler, deneyimler ve daha fazlası için sanal bir ekrana dönüşebiliyor. Parmaklar kapatılarak menüde seçim yapma imkanı da sağlanmış oluyor. Dokunmatik yüzeyi tutarken sadece sesle sorular sorulabilen Ai Pin, dokunmatik yüzeye 2 parmakla basılı tutulduğunda tercüman özelliğini aktive ediyor.

Ai Pin, önemli bilgileri hatırlamak için devreye giriyor ve metinleri ile aramaları etkinleştirerek bilinmesi gereken özleri sunuyor. Aktivite ve beslenme hedeflerini takip eden Ai Pin, bir yiyecek gösterildiğinde kişinin ve yiyeceğin özelliklerini bilerek, yenilip yenilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Cihaz, söylenen mesajı istenen kişiye iletiyor. Etrafta konuşulan dili otomatik olarak algılayabilen Ai Pin, konuşmayı tercüme ederek farklı diller arasında iletişimi kolaylaştırıyor.

Ai Pin’i önceden sipariş verenler, mart ayından itibaren cihazlarına kavuşmaya başlayacaklar. Cihazın başlangıç fiyatı 699 dolar ve aylık 24 dolarlık bir abonelik gerektiriyor. İlk teslimatlar sadece ABD’deki adresler için geçerli olacak ve başlangıç döneminde birden fazla sipariş verilemeyecek.

Ai Pin kullanıcılarına özel bir telefon numarası sunarak ABD içinde sınırsız konuşma, metin ve veri transferi imkanı sağlıyor. Humane, kendi kablosuz hizmetini T-Mobile ile işbirliği yaparak sunuyor. Ayrıca uluslararası uzun mesafe aramaları ve dolaşımlar için ek ücretli eklentiler de bulunuyor.