Siemens Türkiye 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayımladı

Siemens Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, şu ifadeyi kullanmıştır: “Sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak amacıyla, uzmanlığımızdan, deneyimimizden ve geniş ekosistemimizden faydalanıyoruz.”

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Siemens Türkiye, global Degree stratejisi kapsamında ‘Karbonsuzlaşma’, ‘Etik’, ‘Yönetişim’, ‘Kaynak Verimliliği’, ‘Fırsat Eşitliliği’, ‘İstihdam Edilebilirlik’ başlıkları altında inovatif yaklaşımlar geliştirmekte ve bu yaklaşımları kendi operasyonları ile müşterilerinin faaliyetlerinde hayata geçirmektedir.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis’in açıklamasına göre, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde şirket, sürdürülebilirlik ilkesiyle operasyonlarını sürdürmektedir. Gelis, plastik atık ve karbon salımının azaltılması, yenilenebilir enerjinin teşvik edilmesi, ve akıllı ulaşım altyapılarının geliştirilmesi gibi alanlara odaklandıklarını belirtmiştir. Ayrıca, sürdürülebilir kalkınmanın teknoloji ve AR-GE ile doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayarak, endüstriye, ulaşıma, altyapıya ve enerjiye yapılan yatırımların daha temiz ve sürdürülebilir bir gelecek için hayati önem taşıdığını ifade etmiştir. Gelis, şirketin müşterilerinin 2023’te Siemens Türkiye çözümlerini kullanarak emisyonlarını 71 bin ton karbondioksit eşdeğer miktarda azalttığını belirtmiş ve 2023’te atık yönetiminde de başarı elde ettiklerini, atıklarının yüzde 99,3’ünü geri dönüşüme kazandırdıklarını ifade etmiştir.

Günümüzde Şirketlerin Başarısı Topluma Sundukları Katkıya Ölçülüyor

Siemens Türkiye’nin CFO’su Thomas Kolbinger, sürdürülebilirlik ile karlılığın birbirine zıt kavramlar olduğu düşüncesinin artık çok eskilerde kaldığını vurgulayarak şunları ifade etti:

‘Sürdürülebilirlik, uzun vadede karlılığın en temel koşulu haline gelmiştir. Çünkü eski teknolojilere, güncelliğini yitirmiş kavramlara ve sadece finans odaklı anlayışlara artık yer yoktur. Günümüzde şirketlerin başarısı, topluma sundukları katkıyla ölçülmekte ve tercih edilen bir işveren olmanın yolu, sosyal fayda sağlamaktan geçmektedir. Dünya vatandaşı olmak için öncelikle gezegenin sağlığını gözetmek gerekmektedir. Siemens AG, dünyanın pek çok farklı noktasında bu anlayışla hareket ederken, biz de Siemens Türkiye olarak aynı rotayı benimsemekte ve bu toprakların bugününü ve geleceğini güzelleştirmek için çalışmaktayız.’