Shutterstock, Yapay Zekâ Destekli Görsel Aracını Tanıttı

Stok medya ve düzenleme aracı servisi Shutterstock, platforma entegre ettiği yapay zekâ aracını kullanıma açtığını duyurdu.

Kullanıcıların yaratıcı deneyimlerini destekleyen Shutterstock, Creative Flow’a yapay zekâ görüntü oluşturma aracı ekledi. Geçen yıl, Open AI ile iş birliği yapan şirket, yapay zekâ aracını sunarak kullanıcıların deneyimini genişletti.

Shutterstock’un oluşturduğu bu yapay zekâ aracı, metinleri kullanarak görseller oluşmasına olanak sağlıyor. Birçok dilde farklı kelime ve kısa cümlelerle komutlar alan araç, karmaşık yapıdan tamamen sıyrılıyor.

Son zamanlarda popüler olan ve bu popülaritesini koruyan Midjourney ve Dall-E gibi araçlar, teknolojiyle kullanıcıyı buluşturuyor. Bu furyaya ayak uyduran Shutterstock da metinlerden görseller oluşturan bir aracı kullanıcıya sunuyor.

Shutterstock İcra Kurulu Başkanı Paul Hennessy, “Shutterstock, son iki yılda OpenAI, Meta ve LG AI Research gibi önemli sektör oyuncularıyla üretken yapay zekâ araştırma çabalarını hızlandırmak için stratejik ortaklıklar geliştirdi.” açıklamasıyla birçok kullanıcıların teknoloji ve sanatla buluşmasına katkı sağlıyor.