Etstur, Karbon Ayak İzini Nötrledi

Turizm sektörünün yenilikçi temsilcisi Etstur, gerçekleştirdiği operasyonlar sayesinde Genel Müdürlük ve merkez satış ofislerinde karbon ayak izini dengelemeyi başardı. 

2 yıl boyunca çevre ile alakalı çalışmalar yapan ve doğa dostu şirket yaklaşımını koruyan şirket, hedefine ulaştı. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) tarafından yayımlanan net sıfır yol haritasıyla küresel seyahat ve turizm endüstrisinde karbon emisyonlarını 2050’ye kadar sıfırlama hedefi vardı. Etstur da bu yol haritasını kendi şirket politikasına uygulayan şirketlerden oldu.

Şirket, ofislerinde uyguladığı atık yönetimi, geri dönüşüm uygulamaları, enerji tasarrufu, hibrit araç kullanımı gibi yeniliklerle karbon ayak izini azaltmak için bir yola çıktı. Azaltım yapılamayan sera gazları konusunda da çözüm arayan Etstur, yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarıyla bu süreci başarılı bir şekilde tamamladı.

Doğaya ve dünyaya karşı gösterdiği hassasiyet, turizm sektöründe önemli bir statüye gelmesine kapı açtı. Şirket, otellerle yapacağı iş birlikle bu anlamlı hareketi sürdürmeyi hedefliyor.