OpenAI Yeni Video Aracını Duyurdu

ChatGPT ve DALL-E yapay zekâ teknolojilerinden sonra, Sora adındaki metinden video aracı da duyuruldu. Bu sayede artık profesyoneller, tam bir yapım aracına sahip olabilecekler.

OpenAI’nin ChatGPT ile gerçekleştirdiği yapay zekâ sohbet robotu alanındaki devrim, DALL-E’nin metinden görsel teknolojisi ile yarattığı etkiyle daha da genişledi. Şimdi, girişim metinden video aracı ile bu müthiş üçlemeyi tamamlıyor.

OpenAI Sora Nedir?

Sora adıyla tanıtılan yeni yapay zekâ modeli, kullanıcının sağladığı metne göre 60 saniyelik videolar oluşturabiliyor. Bu videolar, oldukça detaylı ve kompleks kamera hareketlerine sahip, aynı zamanda karakterler de oldukça gerçekçi tavırlar sergiliyor.

OpenAI, Sora asistanının muhtemel zararları veya riskleri değerlendirmek için konunun uzmanlarıyla iş birliği yapacak. Ayrıca, görsel sanatçılar, tasarımcılar, yapımcılar gibi farklı alanlardaki profesyonellerle iş birliği yaparak, Sora’nın profesyonellere sunacağı imkânlar konusunda da fikir alışverişinde bulunacak.

Kaynak linkindeki sayfada, Sora asistanının metne dayalı etkileyici videolarından örnekler verilmiş. Bu örnekler, yapay zekânın geleceğiyle ilgili endişeleri artırabilecek kadar gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar başarılı ve etkileyici görünüyor. OpenAI’nın Sora asistanının yakın zamanda kullanıma sunulacak olması, yapay zekânın bu yeni gelişimiyle ilgili merak uyandırmaktadır.