NYCOA, Plastiksiz Zincirli Poliamid Başlatıyor

Özel tasarlanmış poliamid reçine üreticisi Nylon Corporation of America Inc. (NYCOA), çeşitli uygulamalarda PA 11 ve PA 12’nin yerine geçecek, tescilli bir uzun zincirli poliamid (PA) olan NXTamid L’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket, malzemeyi 6 – 10 Mayıs tarihleri ​​arasında Orlando, FL’deki Orange County Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan NPE2024 fuarındaki S34115 standında tanıtacak . En son lansman, tedarikçinin özel bir poliamid (PA) tedarikçisine dönüşümünü hızlandırıyor. NYCOA, geleneksel olarak ithal edilen reçinelere göre çeşitli avantajlar sunan alternatif bir çözüm geliştirmek için uzun zincirli poliamid reçinelerin en büyük son kullanıcılarından bazılarıyla işbirliği yaptı. Bu ithalatlar yalnızca yüksek tarifeler taşımakla kalmıyor, aynı zamanda kıtlıklardan ve tedarik zinciri kesintilerinden de etkileniyor.

Uygulamaya bağlı olarak NXTamid L, geniş yelpazede kişiselleştirme seçenekleri sunarken, geleneksel PA 12 ve PA 11 reçinelerine eşdeğer veya onlardan daha iyi bir performans sunar. Malzeme PA 12’ye göre daha yüksek bir servis sıcaklığına sahiptir ve yüksek düzeyde esneklik ve kimyasal direnç sunar. Ayrıca bazı kalitelerin malzeme bileşiminin %50’sini aşan biyo içeriğe sahip olması nedeniyle daha sürdürülebilirdir. NYCOA satıştan sorumlu başkan yardımcısı Bill Baker, “Müşterilerimiz, Kuzey Amerika pazarında uzun zincirli poliamidlerde sıkıntı veya tedarik kesintisi yaşandığında, alternatif çözümler bulmak için bize başvurdu” dedi. “Müşterilerimizin ve pazarın ihtiyaçlarına yalnızca performansa eşdeğer değil, aynı zamanda çok yönlü ve sürdürülebilir olan yenilikçi bir çözümle yanıt verdik. Yerli OEM’ler ve işleyiciler artık çeşitli ulaşım, spor malzemeleri ve endüstriyel uygulamalara yönelik üretim ihtiyaçlarını karşılayacak istikrarlı tedarikten emin olabilirler.” Plastikleştirici içermeyen seçenek. NXTamid L’nin en büyük avantajı, müşterilerin mekanik özelliklerden ödün vermeden tamamen plastikleştirici içermeyen bir seçeneğe sahip olmasıdır. BBSA (n-bütil benzen sülfonamid) gibi plastikleştiriciler, baz poliamid reçinelerini yumuşatmak için reçine üreticileri ve bileşik imalatçıları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Plastikleştiriciler daha düşük bir moleküler ağırlığa sahiptirler ve bileşim/işleme sırasında ve hizmet ömürleri boyunca, özellikle de yüksek sıcaklıklarda, dışarı çıkma eğilimindedirler. Bu geçiş, malzemenin mekanik davranışında bir değişikliğe neden olarak onu daha sert hale getirir ve aynı zamanda boru endüstrisinde contaların ve contaların erken aşınmasına neden olur. Ek olarak, plastikleştiricinin kendisi de çevre ve sağlıkla ilgili endişeleri artırdı. NXTamid L, diğer plastikleştirilmiş uzun zincirli poliamidlerle karşılaştırıldığında daha iyi uzun vadeli stabilite sağlayan, plastikleştirici içermeyen bir çözüm sunar.

Baker’a göre NYCOA, yeni nesil plastikleştirici içermeyen alternatifler arayan çok sayıda müşteriden güçlü ilgi gördü. Plastikleştirici içermeyen NXTamid L kaliteleri hâlihazırda birden fazla müşteriye ticari miktarlarda tedarik ediliyor. Daha yüksek erime sıcaklığı, daha düşük nem emilimi. NXTamid L’nin diğer avantajlarından bazıları, daha yüksek erime sıcaklıkları, daha düşük nem emilimi ve PA 12 ve PA 11’e göre daha iyi boyutsal stabilitedir. Malzemenin boyutsal stabilitesi, onu PA 6 ve PA gibi kısa zincirli naylonlardan ayıran bir diğer önemli özelliktir. 66. Çeşitli alkollere, endüstriyel kimyasallara ve çinko klorüre karşı mükemmel kimyasal dirence sahiptir, bu da onu nakliye ve boru pazarları için ideal kılar. NYCOA’nın NXTamid L portföyü, enjeksiyon kalıplama, ekstrüzyon, döner kalıplama ve şişirme kalıplama gibi çeşitli uygulamalar ve işleme teknolojileri için tasarlanmış ve optimize edilmiş kalitelerden oluşur.

NYCOA ayrıca Kuzey Amerika’da yerel olarak malzeme tedarik etmenin önemli çevresel faydalarına da dikkat çekiyor. Araştırmalar, yurt içinde üretilen reçinenin, Avrupa ve Asya’dan deniz yoluyla üretilen ve nakledilen malzemelere kıyasla nakliyeyle ilişkili karbon emisyonlarının önemli miktarda azaltılmasına yardımcı olabileceğini gösterdi.