Meta, Deprem Bölgelerine Destek Oluyor

Sosyal medya devi Meta, depremden etkilenen Türkiye ve Suriye için “Deprem Destek Adımları”nı açıkladı. Şirket gerek bağış kampanyası gerekse uygulama içerisindeki özellikleriyle depremzedelerin yanında olduğunu gösteriyor.

Türkiye’deki STK’larla iş birliği yapan Meta, kan bağışı, WhatsApp bilgi hattı ve programlarla desteğini depremzedeler ile buluşturuyor. Şirket “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin ardından, insanların güvenliğini, güvenilir bilgiye ulaşmalarını ve depremden etkilenenlerin sevdikleriyle iletişimde kalabilmelerini sağlamak için uygulamalarımızda kapsamlı adımlar atıyoruz. Her iki bölgede kurtarma çalışmaları devam ederken, yardım çalışmalarını destekliyoruz ve aynı zamanda, insanların güvende kalmalarına, bilgi almalarına ve iletişim kurmalarına destek olmak amacıyla uygulamalarımızda kapsamlı adımlar atıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Meta’nın krizle mücadele çalışmaları ise şu şekilde:

Facebook’ta Krizle Mücadele: Kriz zamanlarında iletişim çok önemli ve depremden etkilenen bölgelerdeki insanlar sevdikleriyle iletişimde kalmak, yardım istemek ve destek sağlamak için araçlarımızı kullanmaya devam ediyor. Türkiye ve Suriye’deki depremlerin ardından Güvenlik Kontrolü özelliğini etkinleştirerek, insanların Facebook’ta kendilerini güvende olarak işaretlemelerine, arkadaşlarına ve ailelerine iyi olduklarını bildirmelerine olanak sağlandı. Şimdiye kadar yüz binlerce insan Facebook’ta kendilerini güvende olarak işaretledi. İnsanların yardım istemelerini ve depremden etkilenenlere yardım iletmelerini kolaylaştırmak amacıyla Topluluk Yardımı özelliği de etkinleştirildi.

Kan Bağışı Aracını Güçlendiriliyor: Bağışçıların kendilerine yakın bölgelerde desteğe ihtiyacı olan kan bağışı merkezlerine ulaşmalarını sağlayan Facebook’taki kan bağışı aracına daha fazla erişim sağlamak için kampanyaları genişletmek üzere yerel bir STK olan Türk Kızılay ile çalışıyor.

WhatsApp Üzerinden Güvenilir Bilgi Sağlıyor: AKUTile bağış, gönüllülük ve kurtarma operasyonları hakkında güvenilir bilgileri yaymalarına yardımcı olacak bir WhatsApp bilgi yardım hattı için iş birliği yapıldı. Bu ücretsiz hizmeti kullanmak için, telefon rehberinize +905493014706 numarasını kaydetmeniz ve ardından WhatsApp üzerinden bu hatta ​​“Merhaba” yazmanız yeterli olacaktır. Hat, birinci elden yardım, bağış ve yüksek teyitli enkaz ihbarı için oluşturuldu.

İnsanların Kaynaklara Erişmesine Yardımcı Oluyor: Data for Good veri kümeleri ile ağ kapsama haritasını kullanan STK’lar, afetten etkilenen bölgedeki bağlantı verilerini doğrulayabiliyor.

STK’ların Yardım Çalışmalarını Destekliyor ve Büyütüyor:  Şirket hem Türkiye hem de Suriye’deki yerel yardım, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarına doğrudan 550.000 dolar bağışladı. Nakit ve reklam kredisi olarak yapılan bu bağış, Türk Kızılay, AHBAP ve AKUT gibi kuruluşların desteklenmesine, çevrimiçi bağış toplama kampanyalarının büyümesine ve insanların kurtarma ve yardım çalışmaları ile ilgili bilgilere erişmelerine yardımcı olacak.